How To: Ρύθμιση αναγνώρισης προσώπου σε κινητό Samsung Galaxy

Επισκευή Samsung Galaxy από τους TheFixers

Αρκετά από τα νέα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά πλέον, δε διαθέτουν αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, αλλά τείνουν προς την αξιοποίηση της αναγνώρισης προσώπου για να ξεκλειδώσουν την οθόνη τους. Μέχρι τώρα, ωστόσο, τα κινητά Samsung Galaxy είναι εφοδιασμένα και με τις δύο επιλογές εισόδου του χρήστη στη συσκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου διαφέρει μεταξύ των συσκευών Android και iOS, καθώς τα iPhone διαθέτουν το Face ID το οποίο διαθέτει πλήθος αισθητήρων για να μπορέσουν να εντοπίσουν πρόσωπα. Η αναγνώριση προσώπου από τα Android, από την άλλη, γίνεται από την αποθήκευση μιας φωτογραφίας του προσώπου του χρήστη.

Ρύθμιση της αναγνώρισης προσώπου

Πρώτο βήμα είναι να σύρετε προς τα κάτω το πάνω μέρος της οθόνης, να πατήσετε πάνω στο εικονίδιο με το γρανάζι και να μεταβείτε στο «Βιομετρία και ασφάλεια». Επιλέγοντας την «Αναγνώριση προσώπου», εάν είναι ενεργό κάποιο είδος μεθόδου ασφάλειας, όπως κάποιος κωδικός PIN ή ο σχεδιασμός μοτίβου, θα σας εμφανιστεί το πεδίο εισαγωγής του, για την ταυτοποίηση χρήστη.

Έπειτα, θα σας εμφανιστούν ορισμένες εισαγωγικές πληροφορίες που αφορούν την αναγνώριση προσώπου. Πατώντας «Συνέχεια» θα μπορέσετε να προχωρήσετε στη ρύθμιση.

Πρώτη ερώτηση είναι εάν φοράτε γυαλιά και επιλέξτε αντίστοιχα «Ναι» ή «Όχι» και πατήστε «Συνέχεια». Έπειτα, θα πρέπει να καταχωρίσετε το πρόσωπό σας, κρατώντας την κάμερα του κινητού στο ύψος του προσώπου σας. Κατόπιν της σάρωσης του προσώπου, θα μπορέσετε να ορίσετε να γίνεται σάρωση στην οθόνη κλειδώματος ακόμη και εάν το πρόσωπό σας έχει εντοπιστεί. Με αυτό τον τρόπο θα είστε βέβαιοι ότι η συσκευή σας δεν θα περάσει αμέσως από την οθόνη κλειδώματος, εάν εσείς δεν το επιθυμείτε. Ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας αυτή την επιλογή ολοκληρώνετε τη διαδικασία και πατάτε «Τέλος».

Επίσης, υπάρχει η επιλογή της «Προσθήκης εναλλακτικής εμφάνισης» και να σαρώσετε άλλη μία φορά το πρόσωπό σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες επιλογές στη σελίδα «Αναγνώριση προσώπου»:

Ταχύτερη Αναγνώριση: Η διαδικασία του ξεκλειδώματος επιταχύνεται, όμως μπορεί να «ξεγελαστεί» με μεγαλύτερη ευκολία.

Απαιτήστε ανοιχτά μάτια: Ένα έξτρα επίπεδο ασφάλειας είναι τα ανοιχτά μάτια για να επιτευχθεί το ξεκλείδωμα της συσκευής.

Φωτεινή οθόνη: Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, η οθόνη θα φωτιστεί αυτόματα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η σάρωση του προσώπου σας.

Όταν εμφανιστεί το εικονίδιο κλειδώματος στο επάνω μέρος του ξεκλειδώματος της οθόνης κλειδώματος, θα αντιληφθείτε ότι έχει εντοπιστεί με επιτυχία το πρόσωπό σας.

Στο blog των TheFixers θα βρείτε άρθρα και συμβουλές για ό,τι σας απασχολεί σχετικά με το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σας. Επισκεφθείτε μας καθημερινά και μείνετε ενημερωμένοι για κάθε νέο του κόσμου της τεχνολογίας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME