Νέο Κατάστημα στην Κηφισιά. Δες εδώ!

How To: Πώς θα απενεργοποιήσετε το «Shared with you» σε iPhone και iPad

Επισκευή iPhone & iPad από τους TheFixers |

Η λειτουργία Shared with you αρκετές φορές μπορεί να σας διευκολύνει, όμως για ορισμένους ίσως καταλήξει ενοχλητική, ιδιαίτερα για τις εφαρμογές όπως το Messages, το Safari και οι Φωτογραφίες. Η Apple iOS 15 και στο iPadOS 15 έχει ενσωματώσει το iMessage με εφαρμογές όπως οι Φωτογραφίες, η Μουσική, η τηλεόραση και το Safari. Στις συγκεκριμένες εφαρμογές θα βρείτε την ενότητα Shared with you, όπου υπάρχουν σύνδεσμοι και περιεχόμενο που έχει κοινοποιηθεί από το iMessage.

Εάν κάποιος κοινοποιήσει, για παράδειγμα, ένα σύνδεσμο προς ένα άρθρο, θα σας εμφανιστεί όταν ανοίξετε την αρχική σελίδα στο Safari. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι δεν θα εξαφανιστεί ακόμα και εάν ανοίξετε το σύνδεσμο. Η συγκεκριμένη λειτουργία, λοιπόν, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και είναι λογικό να θέλετε να την απενεργοποιήσετε, είτε γενικά, είτε για μεμονωμένες εφαρμογές.

Για αρχή, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του iPhone ή του iPad σας. Στην ενότητα Μηνύματα επιλέξτε το Shared with you. Για την ολική απενεργοποίηση της λειτουργίας, απενεργοποιήστε το «Αυτόματη κοινή χρήση». Εάν θέλετε να την απενεργοποιήσετε μόνο για συγκεκριμένες εφαρμογές, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές «Μουσική», «Τηλεόραση», «Safari» ή τις «Φωτογραφίες».

Πλέον, στη συγκεκριμένη εφαρμογή δε θα υπάρχει η ενότητα Shared with you. Ωστόσο, μπορείτε να αντιστρέψετε τη συγκεκριμένη επιλογή και να ενεργοποιήσετε ξανά τη λειτουργία, μέσω του Ρυθμίσεις> Μηνύματα> Shared with you και ενεργοποιήστε ξανά την Αυτόματη κοινή χρήση για τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Έτσι, οι κοινοποιημένοι σύνδεσμοι και φωτογραφίες θα παραμένουν στα Μηνύματα.

Στο blog των TheFixers θα βρείτε άρθρα με συμβουλές και οδηγίες, για θέματα που σας απασχολούν σχετικά με το iPhone σας. Επισκεφθείτε το για κάθε ζήτημα Apple ή Android.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

iPhone
&
Smartphone

iPad
&
Tablet

Macbook
&
Laptop

iMac
&
Desktop

Consoles

Consoles

Motherboard

@HOME