How To: Εγκαταστήστε εφαρμογή στο iPhone που φροντίζει να περπατάτε σωστά

Πληροφορίες για iPhone & iOS από τους TheFixers |

Το iOS 15, το νεότερο λειτουργικό σύστημα της Apple, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιούν και να συγκεντρώνουν μετρήσεις σχετικά με το βάδισμά τους από την εφαρμογή Health και το Walking Steadiness Notifications. Οι μετρήσεις που πραγματοποιούνται αφορούν την ασυμμετρία βάδισης, το χρόνο στήριξης, το μήκος βήματος και την ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια η εφαρμογή τα αξιολογεί και βαθμολογεί τη σταθερότητα του βαδίσματός σας.

Για να γίνει η συλλογή των απαραίτητων δεδομένων, για μερικές ημέρες θα πρέπει να βαδίζετε έχοντας το iPhone σας κοντά στο ύψος των γοφών σας και κατόπιν θα λάβετε μια ειδοποίηση στην οποία αναλύεται η «ποιότητα» της σταθερότητας του βαδίσματός σας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς ουσιαστικά μπορεί να εντοπίσει κάποια αδυναμία και σας ενημερώνει σχετικά, ώστε να κάνετε ασκήσεις εκγύμνασης, ενδυνάμωσης και ισορροπίας, προλαμβάνοντας κάποιο χτύπημα. Επίσης, μπορείτε να μοιραστείτε τα δεδομένα που έχει συλλέξει η εφαρμογή με οικεία σας πρόσωπα ή με το γιατρό σας.

Πώς θα εγκαταστήσετε την εφαρμογή;

Αρχικά, το iPhone σας θα πρέπει να έχει εγκατεστημένο το νέο λειτουργικό iOS 15, ειδάλλως θα πρέπει να προχωρήσετε σε αναβάθμισή του. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στα Settings> General> Software Update> iOS 15. Με το Install Now προχωράει σε αναβάθμιση εκείνη τη στιγμή. Εάν, ωστόσο έχετε ενημερωμένο λογισμικό, τότε η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη για εσάς.

Εφ’ όσον το λογισμικό σας, λοιπόν, είναι ενημερωμένο, μεταβείτε στην εφαρμογή Health και στο Summary κάντε scroll down έως το Walking Steadiness Notifications. Πατήστε Set Up και συμπληρώστε πληροφορίες όπως ηλικία, ύψος, βάρος και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις. Μόλις το ολοκληρώσετε πατήστε Done.

Η εφαρμογή θα χρειαστεί μερικές ημέρες, ώστε να συγκεντρώσει ιστορικό σχετικό με το βάδισμά σας, για να λαμβάνετε τις αντίστοιχες ειδοποιήσεις. Εάν επιθυμείτε να ελέγξετε την κατάστασή σας, πηγαίντε στην κάτω δεξιά γωνία της εφαρμογής στην επιλογή Browse> Mobility> Steadiness.

Για την μεγαλύτερη εγκυρότητα των πληροφοριών της εφαρμογής, τοποθετήστε το κινητό σας σε μια τσέπη παντελονιού, κρατήστε το στερεωμένο σε μια ζώνη ή αφήστε το σε μια τσάντα που φτάνει έως το ύψος των γοφών σας.

Στο blog των TheFixers μπορείτε να βρείτε άρθρο στο οποίο περιγράφουμε πώς θα μοιραστείτε πληροφορίες που συγκεντρώνει η εφαρμογή Health με το γιατρό σας ή με αγαπημένα σας πρόσωπα. Βέβαια, το άτομο στο οποίο επιθυμείτε να κοινοποιήσετε το συγκεκριμένο υλικό, πρέπει επίσης να διαθέτει iPhone και εγκατεστημένο το iOS 15. Οι πληροφορίες από τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο γιατρό σας για να προχωρήσει σε κατάλληλη διάγνωση σχετικά με το βάδισμα, την ισορροπία και την πιθανή ανάγκη εκγύμνασής σας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME