How To: Μοιραστείτε την τοποθεσία σας στο Facebook Messenger

Πληροφορίες για apps και συσκευές από τους TheFixers |

Σίγουρα σας έχει τύχει τη στιγμή που βρίσκεστε έξω, κάποιος φίλος να ψάχνει να σας βρει και προσπαθείτε να του δώσετε οδηγίες και να περιγράψετε πώς θα έρθει στο συγκεκριμένο μέρος, συχνά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το Facebook Messenger, ωστόσο δίνει την επιλογή να κοινοποιείτε την ακριβή τοποθεσία σας με άτομα που επιθυμείτε.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη στο Facebook Messenger σε iPhone, iPad αλλά και σε Android και αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία κοινοποίησης της τοποθεσίας σας σε άλλους, ή ακόμη και να τους επιτρέψετε να παρακολουθήσουν τις κινήσεις σας σε μια διαδρομή. Το συγκεκριμένο trick μπορεί να συνεισφέρει όχι μόνο στη διευκόλυνσή σας, αλλά και στην ασφάλειά σας.

Πώς θα μοιραστείτε την τοποθεσία σας

Πρώτο βήμα είναι να ανοίξετε τη συνομιλία σας με το άτομο με το οποίο επιθυμείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας. Στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης θα βρείτε το εικονίδιο με τις τέσσερις κουκκίδες στη γραμμή εργαλείων. Πατήστε το και έπειτα επιλέξτε το Location από το μενού που θα σας εμφανιστεί. Σε αυτό το σημείο σας δίνονται μερικές επιλογές. Αρχικά, μπορείτε να μοιραστείτε όποια τοποθεσία επιθυμείτε, απλά κάνοντας αναζήτηση με το όνομά της. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι ιδιαίτερα βολική εάν θέλετε να δώσετε οδηγίες σε κάποιον για να πάει κάπου.

Μπορείτε επίσης να κοινοποιήσετε τη live τοποθεσία σας, με την οποία μπορείτε να μοιραστείτε με τους άλλους την κίνησή σας στον χάρτη, με το Start Sharing Live Location. Η τοποθεσία σας θα είναι κοινοποιημένη για 60 λεπτά, βάσει προεπιλογής. Εάν επιθυμείτε να το ολοκληρώσετε προτού περάσουν τα 60 λεπτά, πατήστε «Stop Sharing Live Location».

Εάν θέλετε να μοιραστείτε τη στατική τοποθεσία σας, ή κάποιο σημείο που δε μπορείτε να βρείτε μέσω της αναζήτησης, τότε μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο της καρφίτσας, να μετακινήσετε το χάρτη και να πατήσετε Send Location όταν η καρφίτσα βρίσκεται στο σημείο που επιθυμείτε να κοινοποιήσετε.

Με τους παραπάνω τρόπους οι παραλήπτες μπορούν να βλέπουν live την τοποθεσία σας στο χάρτη, ή να βλέπουν την τοποθεσία που τους κοινοποιήσατε στην εφαρμογή χάρτη που επιλέγουν οι ίδιοι. Σίγουρα, η συγκεκριμένη μέθοδος είναι πολύ πιο αποτελεσματική και γρήγορη από το να δίνετε αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να σας βρει κάποιος, οι οποίες συχνά μπορεί να είναι ανακριβείς ή να μη γίνονται κατανοητές από το συνομιλητή σας. Οι TheFixers φροντίζουν να σας ενημερώνουν για κάθε νέο τεχνολογίας και σας παρέχουν πληροφορίες για οτιδήποτε μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητά σας. Αναζητήστε όλα τα αντίστοιχα άρθρα στο blog μας και μάθετε τα τελευταία νέα του κόσμου της τεχνολογίας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME