Πρώτη ματιά στο Metaverse

Επισκευή Smartphone και κονσόλας από τους TheFixers |

Από την αρχή του διαδικτύου, η ανθρωπότητα προσπαθεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Με κάθε νέα τεχνολογία έρχεται ένα άλλο μέσο για να βυθιστούμε στον κυβερνοχώρο, απελευθερώνοντας μας προσωρινά από την καθημερινή μας ζωή. Καθώς το metaverse αρχίζει να γίνεται μέρος της ζωής ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, η γραμμή μεταξύ της πραγματικής ζωής και του εικονικού κόσμου φαίνεται να θολώνει καθημερινά.

Το Facebook (τώρα Meta) έχει ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία ενός metaverse. Το έργο φέρεται να αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια και τεχνικά θα συνδέεται με την τεχνολογία Oculus, που ανήκει επίσης στο Facebook. Θα περιλαμβάνει ένα αντίγραφο του κόσμου μας μαζί με όλες τις κοινωνικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών συναντήσεων, συναυλιών και εμπορικών κέντρων, etc.

Τον Οκτώβριο, η Meta ανακοίνωσε την αλλαγή του ονόματος της από το παλιό της όνομα, Facebook. Τότε, η εταιρεία είπε ότι θα δαπανήσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια (8,8 δισεκατομμύρια ευρώ) τον επόμενο χρόνο για την ανάπτυξη τεχνολογιών για την κατασκευή του μετασύμπαντος. «Η ελπίδα μας είναι ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, το μετασύμπαν θα φτάσει σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, θα φιλοξενήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ψηφιακού εμπορίου και θα υποστηρίξει θέσεις εργασίας για εκατομμύρια δημιουργούς και προγραμματιστές», έγραψε ο Zuckerberg τον Οκτώβριο.

Η Meta έδωσε πρόσβαση στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας της σε χρήστες  άνω των 18 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά μετά από περισσότερο από ένα χρόνο σε δοκιμαστική λειτουργία. Είναι η πρώτη απόπειρα κυκλοφορίας ενός προϊόντος από τότε που το Facebook μετονομάστηκε σε Meta και είναι σύμφωνη με το όραμα του Διευθύνοντος Συμβούλου Mark Zuckerberg για το “metaverse”.

Η ιδέα μοιάζει να είναι παρόμοια με την ταινία Ready Player One: Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν τους δικούς τους κόσμους και μίνι παιχνίδια. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα avatar VR και να αλληλεπιδράσουν με άλλα avatar. Σας επιτρέπει επίσης να κάνετε παρέα με έως και 20 άτομα στον εικονικό χώρο και είναι δωρεάν για παίκτες που χρησιμοποιούν το σύστημα Oculus Quest 2 της Meta.

Είστε περίεργοι για το metaverse; Σκοπεύετε να το δοκιμάσετε όταν γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη;

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME