iPhone SE 3: Όλα τα χαρακτηριστικά του νέου budget smartphone

Επισκευή iPhone από τους TheFixers |

Πριν λίγες εβδομάδες η Apple παρουσίασε μεταξύ άλλων νέων προϊόντων το καινούργιο της budget smartphone, το iPhone SE 3, ένα γρήγορο, ισχυρό και ταυτόχρονα οικονομικό κινητό. Είναι όμως η συσκευή αυτή value for money; Στον οδηγό που ακολουθεί θα δούμε αναλυτικά όλα τα χαρακτηριστικά του.

Ξεκινώντας από την ταχύτητα, το iPhone SE 3 δεν απογοητεύει. Ο επεξεργαστής Α15 Bionic, τον οποίο βρίσκουμε επίσης στο flagship iPhone 13, αποτελεί εγγύηση ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή ταχύτητα, αλλά και εξαιρετική ποιότητα φωτογραφίας. Διαθέτει ταχύτατη απόδοση γραφικών, ένα feature ιδιαίτερα χρήσιμο για τους fan του Multitasking και των mobile games.

Με την πιο αποτελεσματική λειτουργία του συγκεκριμένου επεξεργαστή, η Apple κατάφερε να επεκτείνει και τη διάρκεια ζωής μπαταρίας κατά δύο ώρες παραπάνω, συγκριτικά και με το παλαιότερο SE 2020. Παράλληλα, ο Α15 Bionic, χαρίζει δυνατότητα σύνδεσης 5g.

Διαθέτει πίσω κάμερα 12MP (f/1.8) και selfie κάμερα 7MP (f/2.2). Παρόλο που το hardware του συστήματος φωτογραφίας παραμένει ίδιο με το SE 2020, η ποιότητα φωτογραφίας είναι εμφανώς ανώτερη, λόγω του chipset Α15 Bionic. Στις βελτιώσεις περιλαμβάνεται τεχνολογία Smart HDR 4, που παρέχει καλύτερο έλεγχο συνθηκών χαμηλού φωτισμού και καλύτερη απόδοση πορτρέτων, τεχνολογία Deep Fusion για βέλτιστη απεικόνιση λεπτομερειών και υφών και τεχνολογία Photographic Styles, η οποία προσφέρει περισσότερα δημιουργικά εργαλεία. Έχει επίσης δυνατότητα λήψης βίντεο 4K σε 60 fps. Ωστόσο δε διαθέτει λειτουργία νυχτερινής λήψης.

Στο θέμα του storage, μπορείτε να το βρείτε σε τρεις εκδοχές, των 64GB στα 539€, 128GB στα 599€ και 256GB στα 739€.

Κατασκευαστικά, πρόκειται για μια στιβαρή αλλά ταυτόχρονα μικροκαμωμένη κατασκευή, που ζυγίζει μόλις 140 γραμμάρια. Η οθόνη του μετρά 4.7 ίντσες, με πανομοιότυπο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του, ο οποίος ενδεχομένως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και λίγο ρετρό. Σε αντίθεση με το iPhone SE 2020 όμως, είναι ενισχυμένο με πιο σκληρό και ανθεκτικό γυάλινο κάλυμμα ceramic shield, το ίδιο δηλαδή που βρίσκουμε και στις ναυαρχίδες της εταιρείας. Διαθέτει μάλιστα πιστοποίηση IP67, καθιστώντας το εξαιρετικά ανθεκτικό στο νερό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε drop tests που πραγματοποιήθηκαν το SE 2022 απόδωσε το ίδιο καλά με το iPhone 13.

H μικροκαμωμένη αυτή συσκευή είναι κατάλληλη για όσους προτιμούν τα μικρότερα κινητά και επιθυμούν ίσως να προχωρήσουν σε μια αναβάθμιση από το iPhone 8 ή το Google Pixel 5a. Αν πάλι προτιμάτε μεγαλύτερες οθόνες, το μικρό του μέγεθος θα σας ξενίσει. Επίσης, αν βλέπετε ταινίες και βίντεο από το κινητό σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν ότι η οθόνη 4.7 ιντσών με ανάλυση 1344 x 750 pixels, σαφώς δεν θα κάνει την εμπειρία σας τόσο εμβυθιστική. Συγκεκριμένα, τα πολύ μεγάλα bezels αποτελούν και ένα από τα ελάχιστα μειονεκτήματα του iPhone SE 2022. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που μας λείπει είναι η λειτουργία νυχτερινής λήψης της κάμερας και το Face ID. Ωστόσο και τα τρία μπορούμε εύκολα να τα παραβλέψουμε, με αντάλλαγμα την εξαιρετική ταχύτητα, τις ποιοτικές φωτογραφίες, το compact μέγεθος και την ανθεκτικότητα. Με αρχική τιμή τα 539€, σίγουρα αποτελεί τη συσκευή με την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής στην κατηγορία της.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME