iOS 16: Tι γνωρίζουμε ως τώρα για το νέο λειτουργικό της Apple

Επισκευή iPhone από τους TheFixers |

To νέο λειτουργικό της Apple αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα τον Ιούνιο. Ωστόσο πλήθος από φήμες έχουν ήδη κυκλοφορήσει στη δημοσιότητα. Δεδομένης της μεγάλης σημασίας που έχουν για την εταιρεία τα iPhone, καμία ενημέρωση συστήματος δεν ξεπερνά σε προσδοκία αυτή του iOS. Στο άρθρο μας συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που έχουμε ως τώρα στα χέρια μας για το iOS 16, συμπεριλαμβανομένων των νέων βελτιωμένων features, της ημερομηνίας κυκλοφορίας και τις αλλαγές που θα παρουσιάζει το design του.

Η επίσημη ανακοίνωση του iOS 16, θα γίνει τον Ιούνιο, στο ετήσιο event της Apple, Worldwide Developers Conference, που φέτος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, από τις 6 ως τις 10 Ιουνίου. Η παρουσίαση του λογισμικού αναμένεται συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου. Λίγες ώρες μετά το event θα ξεκινήσει και η κυκλοφορία του, πρώτα σε στάδιο beta μόνο για developers, ύστερα σε στάδιο public beta τον Ιούλιο και τέλος το Φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Bloomberg Mark Gurman, το iOS 16 θα διαθέτει σημαντικές αλλαγές στις ειδοποιήσεις και το Focus Mode. Για όσους δε γνωρίζουν, το Focus Mode είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται ποιες εφαρμογές και ειδοποιήσεις θέλουν να βλέπουν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Παράλληλα, αναμένεται να δούμε νέα features στη συλλογή και διαχείριση δεδομένων υγείας και fitness. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενδέχεται να δούμε μάλιστα κάποια εφαρμογή με δυνατότητα παρακολούθησης διατροφικών συνηθειών, μια φήμη που είχαμε ακούσει και για το iOS15. Εξάλλου, η Apple έχει κάνει τα Apple Watch και την ενσωμάτωσή τους με την εφαρμογή Apple Health κεντρικό σημείο των ενημερώσεων λογισμικού τα τελευταία χρόνια, οπότε είναι πιθανό να δοθεί σε αυτό ακόμα περισσότερη προσοχή.

O Gurman τόνισε επίσης ότι τα πρώτα blueprints του iOS 16περιλαμβάνουν αναφορές στο πολυαναμενόμενο mixed-reality headset της Apple και το πως θα αλληλοεπιδρά με τα iPhone. Ωστόσο το headset δεν πρόκειται να παρουσιαστεί τον Ιούνιο, οπότε το πιο πιθανό είναι να δούμε κάποιες βελτιώσεις στο ARKit framework που θα αφορούν περισσότερο σχεδιαστές.

Παρόλο που πολλοί χρήστες ήλπιζαν να δουν και σχεδιαστικές αλλαγές στο περιβάλλον διεπαφής, το iOS 16 μάλλον θα χρησιμοποιεί το ίδιο design με το iOS 15. Η τελευταία μεγάλη σχεδιαστική αλλαγή λογισμικού που παρουσίασε η εταιρεία ήταν με την παρουσίαση του iOS 7 και είχε δεχτεί αρκετή κριτική στο στάδιο beta, με αποτέλεσμα να τροποποιηθεί αρκετά μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα στο μυαλό όλων είναι το αν η Apple θα παρέχει το νέο λειτουργικό και για παλαιότερες συσκευές iPhone και iPad. Νωρίτερα μέσα στο χρόνο είχε ακουστεί ότι το iOS 16 θα είναι συμβατό με iPhone 6s, iPhone 6s Plus και το iPhone SE.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME