Νέα Καταστήματα σε Κηφισιά, Κορυδαλλό και Πειραιά!

Τι γνωρίζουμε ως τώρα για το Android 13

Επισκευή Smartphone από τους TheFixers |

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η πρώτη beta έκδοση του Android 13, για όσους χρησιμοποιούν Google Pixel συσκευές. Με την επίσημη κυκλοφορία του να προορίζεται το φθινόπωρο του 2022, είναι πολλοί αυτοί που ανυπομονούν να μάθουν τα νέα features του λογισμικού και τι αλλαγές πρόκειται να φέρει, ειδικά στον τομέα της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας προσωπικών δεδομένων.

Το Android 13 Beta 1 λοιπόν, φέρει πολλές αλλαγές στις άδειες που μπορεί να παραχωρεί ένας χρήστης σε εφαρμογές ήχου, φωτογραφίας και βίντεο, δίνοντάς του έτσι περισσότερο έλεγχο στο επίπεδο πρόσβασης που αυτές μπορεί να έχουν στα δεδομένα του. Πιο συγκεκριμένα, οι εφαρμογές που απαιτούν πρόσβαση σε πολυμέσα, διαθέτουν πλέον τρία διαφορετικά δικαιώματα, ανάλογα αν ο τύπος αρχείου είναι βίντεο, εικόνα ή φωτογραφία και καταργείται η ενιαία άδεια που υπήρχε ως τώρα και παραχωρούσε πρόσβαση σε όλους τους τύπους αρχείων.

Ένα χαρακτηριστικό που αυξάνει κατά πολύ την ευχρηστία του νέου λογισμικού, είναι η προσθήκη του Clipboard UI. Συγκεκριμένα, στο Android 13 Beta 1, μόλις επιλέξετε για αντιγραφή κάποιο κείμενο σε μια σελίδα, θα εμφανιστεί ένα pop-up στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Έπειτα, πατώντας πάνω στο pop-up, εμφανίζεται ένα editor με το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο, να προσθέσετε εικόνα και να κάνετε όποια αλλαγή επιθυμείτε, πριν το επικολλήσετε.

Kάτι άλλο που μας άρεσε, είναι οι διευρυμένες δυνατότητες μορφοποίησης του User Interface. Στο Android 13 μπορείτε πολύ πιο εύκολα να αλλάξετε το μέγεθος των εικονιδίων και της γραμματοσειράς, χωρίς να μεταβείτε σε άλλο περιβάλλον επεξεργασίας, όπως γινόταν σε προηγούμενες εκδοχές του λογισμικού. Επιπλέον, έχουν προστεθεί νέες παλέτες στο feature Material You, με 16 επιλογές θεμάτων, two-tone και multi-tone. Στο νέο λογισμικό Android βλέπουμε και ένα ανανεωμένο λειτουργικά και εμφανισιακά media player.

Τέλος, να συμπληρώσουμε ότι προστίθεται η δυνατότητα επιλογής διαφορετικής γλώσσας για κάθε εφαρμογή ξεχωριστά, ενώ μια ακόμη προσθήκη που αξίζει την προσοχή μας είναι και η βελτιστοποίηση του QR scanner. Αν και φαντάζει ασήμαντο, σκεφτείτε πόσες φορές μέσα στη μέρα χρειάζεται να σκανάρετε έναν κωδικό QR και πόσο χρόνο μπορείτε να εξοικονομήσετε με μια ταχύτερη εφαρμογή.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η τελική εκδοχή beta, καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσουν ακόμη δύο τουλάχιστον, αργότερα μέσα στο έτος.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME