Το Black Friday Ξεκίνησε!

Τα σημαντικότερα νέα features του iOS 16

Apple iOS 16 |

Μεγάλες αλλαγές ανακοίνωσε η Apple στο τελευταίο Apple Worldwide Developers Conference, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 ως τις 10 Ιουνίου στο campus της εταιρείας στη Silicon Valley, σηματοδοτώντας και την επιστροφή της στα δια ζώσης event, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας του Covid-19.

Όπως όλα δείχνουν, το iOs 16 θα αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα iPhones, με τις δεκάδες νέες δυνατότητες και τροποποιήσεις που θα φέρει. Εδώ συγκεντρώσαμε όλα τα features που μας ενθουσίασαν περισσότερο.

Αρχικά, η εφαρμογή μηνυμάτων πρόκειται να έχει μια σειρά από αλλαγές, με πιο αξιοσημείωτη τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε και να ανακαλέσετε μηνύματα που έχετε ήδη στείλει. Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη μέχρι και 15 λεπτά αφότου στείλετε το μήνυμά σας. Μια άλλη λειτουργία που θα προστεθεί είναι ο φάκελος «Πρόσφατα διαγραμμένα», ο οποίος διατηρεί τα μηνύματα που έχετε διαγράψει για 30 ημέρες.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του iOS 16 είναι η νέα οθόνη κλειδώματος, η οποία σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμφάνιση και τις πληροφορίες που εμφανίζονται σε αυτήν με έναν εντελώς πρωτοποριακό τρόπο. Οι εικόνες λαμβάνουν ένα εφέ βάθους, που επιτρέπει στα θέματα να επικαλύπτουν την ώρα και άλλες πληροφορίες. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά και το χρώμα για την ημερομηνία και την ώρα και να προσθέσετε πλήθος από γραφικά στοιχεία. Η Apple πρόσθεσε επίσης ειδικές δυναμικές ταπετσαρίες με animations.

Στους πιο πρακτικούς τομείς τώρα, ανανεωμένο πρόκειται να είναι το σύστημα ειδοποιήσεων και το focus mode, με νέες εφαρμογές να προστίθενται σε αυτό όπως Siri, τα μηνύματα και το ημερολόγιο. Το Focus Mode μπορεί μάλιστα να τροποποιεί το home screen της συσκευής σας, δείχνοντάς σας τις εφαρμογές και τα widgets που ταιριάζουν με τη λειτουργία που έχετε ορίσει.

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε επίσης στο κομμάτι της κοινής χρήσης δεδομένων. Ίσως η πιο αξιόλογη αλλαγή είναι η νέα iCloud Shared Photo Library. Είναι μια εντελώς νέα, ξεχωριστή βιβλιοθήκη φωτογραφιών στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε ανήκει στην ομάδα κοινής χρήσης της οικογένειάς σας, με δυνατότητες δημιουργίας ξεχωριστού τύπου account για τα παιδιά.

Τα πολυαναμενόμενα updates θα είναι διαθέσιμα το φθινόπωρο του 2022, με την επίσημη κυκλοφορία του iOs 16 για το ευρύ κοινό.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME