Μια γρήγορη ματιά στα Galaxy Watch 5 & 5 Pro

Galaxy Watch 5 & 5 Pro |

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η νέα σειρά smartwatch της Samsung, τα Galaxy Watch 5 & 5 Pro. Τα δύο νέα smartwatch τα οποία έχουν λάβει ήδη την πρώτη ενημέρωση λογισμικού, μας εξέπληξαν ευχάριστα με την απόδοσή τους και την καινοτόμο εμφάνισή τους.

Αρχικά λοιπόν ας αναφερθούμε στο ζήτημα της εμφάνισης. Το Galaxy Watch 5 Pro έχει πιο μοντέρνο σχεδιασμό και ταιριάζει περισσότερο στο design του Wear OS και άλλων σύγχρονων ψηφιακών έξυπνων συσκευών, όπως τα Galaxy S smartphones και τα TWS ακουστικά.

Galaxy Watch 5 & 5 Pro |

Σε αντίθεση με άλλα Galaxy Watch, απουσιάζει και το περιστρεφόμενο δαχτυλίδι και στη θέση του βλέπουμε έναν ψηφιακό δακτύλιο στο πλαίσιο της οθόνης. Η «θυσία» αυτή οφείλεται στην αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας, η οποία κατέστη δυνατή χάρις την αφαίρεσή του.

H σειρά αυτή επικεντρώνεται στην υγεία, τη γυμναστική και φυσικά στην εμφάνιση. Το Galaxy Watch 5 θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδοχές 40mm και 42mm ενώ το 5 Pro θα κυκλοφορήσει στα 45mm. H οθόνη τους είναι εξοπλισμένη με Sapphire Crystal που προσφέρει 60% μεγαλύτερη αντοχή, έχει ανθεκτικότητα στο νερό 5ATM και IP68. Το 5 Pro συγκεκριμένα έχει μεγαλύτερη μπαταρία από τα υπόλοιπα στα 590Mah, ενώ τα άλλα μοντέλα έχουν 284mAh για το 40mm και 410mAh για το 44mm. Με μια γρήγορη φόρτιση 8 λεπτών φτάνουν τις 8 ώρες διάρκειας ζωής.

Στο εσωτερικό τους και τα τρία έχουν επεξεργαστή Exynos W920, αποθηκευτικό χώρο 16GB και μνήμη 1,5GB RAM. Στα πρόσθετα διαθέτουν GPS, GLONASS, Galileo και BeiDou, καθώς και πυξίδα, βαρόμετρο, αισθητήρα θερμοκρασίας, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και αισθητήρες φωτός. Υποστηρίζουν LTE, Bluetooth 5.2, WIFI και NFC.

 Galaxy Watch 5 & 5 Pro |

Το μοντέλο των 40mm κυκλοφορεί σε χρώμα Graphite, Silver, Pink Gold και κοστίζει 300€, το 44mm σε χρώμα Graphite, Silver, Sapphire και κοστίζει 320€, ενώ το Galaxy Watch 5 Pro κοστίζει €470 για το απλό μοντέλο στα χρώματα Black Titanium και Gray Titanium, ενώ η τιμή για την εκδοχή με LTE φτάνει τα 520€.

Σε γενικές γραμμές είναι συμβατά με όλα τα Android που τρέχουν λογισμικό 8.0 ή νεότερο, με τουλάχιστον 1.56Gb μνήμης RAM. Όμως κάποια χαρακτηριστικά όπως το ECG, η παρακολούθηση της πίεσης του αίματος, τα AR Emoji στα watch faces, ο έλεγχος της κάμερας του κινητού, το Do Not Disturb, τα Samsung messages, και το Bedtime mode είναι διαθέσιμα μόνο για σύνδεση με Samsung συσκευές.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME