iPhone14: Τα χαρακτηριστικά και η τιμή του – Τα νέα προϊόντα της Apple

iPhone 14 |

«Καθεμιά κατέχει ρόλο ηγέτη στην κατηγορία της. Όλες μαζί, όμως, προσφέρουν μια μαγική εμπειρία»!

Με αυτά τα λόγια παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής της Apple, Τιμ Κουκ, τα τρία νέα προϊόντα της εταιρίας. Πρόκειται για το AppleWatch, τα ακουστικά AirPods και, βέβαια, το iPhone. Σύμφωνα με τον Κουκ, το μυστικό είναι – και πάλι – η εναρμόνιση και ο άψογος συντονισμός μεταξύ των τριών συσκευών. Η μεγάλη είδηση για το iPhone είναι ότι έρχεται το τέλος του Mini.

Τα χαρακτηριστικά των iPhone14

Οι κορυφαίες εκδόσεις του iPhone 14, είναι, όπως πάντα, οι Pro, με διαστάσεις οθόνης 6,1 και 6,7 ιντσών, τον πανίσχυρο επεξεργαστή A16 Bionic με 16 δισεκατομμύρια ημιαγωγούς, αλλά και μια διαφορετική εκδοχή της περίφημης «εγκοπής» στο πάνω μέρος της οθόνης, μια μακρόστενη μαύρη λωρίδα, η οποία πλέον έχει βαφτιστεί ως «Power Island» και το σχήμα της αλλάζει, αναλόγως της πληροφορίας που απεικονίζει, όπως π.χ. τις λειτουργίες που συνεχίζονται στο παρασκήνιο μιας τηλεφωνικής κλήσης.

Οι επιδόσεις του iPhone 14 είναι βελτιωμένες, παρόλο που διατηρείται ο ίδιος κεντρικός επεξεργαστής με το προηγούμενο μοντέλο, ο A15 Bionic. Ωστόσο, πρόκειται για μια ριζικά αναβαθμισμένη εκδοχή του, με 18% αυξημένη ταχύτητα, χάρη στην 5πυρηνη αρχιτεκτονική. Ως αποτέλεσμα, ο A15 Bionic είναι ο ταχύτερος επεξεργαστής σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο smartphone στην παγκόσμια αγορά.

ΒΙΝΤΕΟ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ iPhone 14 & iPhone 14 Pro

Σε ό,τι αφορά στη φωτογραφική μηχανή, το iPhone 14 είναι εφοδιασμένο με μια κύρια κάμερα 12 megapixel, με μεγαλύτερο και ταχύτερο αισθητήρα και κατά 49% βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο δεύτερος φακός στο πίσω μέρος της συσκευής (και σε διαγώνια διάταξη) είναι ένας υπερ-ευρυγώνιος. Η εμπρόσθια (selfie) κάμερα έχει και αυτή αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και κατά 38% καλύτερη απόδοση στο χαμηλό φωτισμό.

Η βασική κάμερα του iPhone 14 Pro είναι 48 megapixel, για λήψη φωτογραφιών της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, σε σύγκριση ακόμη και με επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές. Προσφέρει επίσης διευρυμένη δυνατότητα επεξεργασίας στους φωτογράφους, ιδιαίτερα στο format RAW. Η Apple κάνει λόγο για την καλύτερη κάμερα που έχει τοποθετήσει ποτέ σε φορητή συσκευή της.

Το iPhone 14 προσφέρει τη δυνατότητα κλήσεων έκτακτης ανάγκης, ασχέτως εάν είναι εφικτή ή όχι η σύνδεση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Η Apple εξέλιξε μια νέα τεχνολογία αποστολής SMS, με αλγόριθμο για αυξημένη συμπίεση της πληροφορίας, έτσι ώστε να μεταδίδεται μέσω δορυφόρου. 

Η Apple έχει δημιουργήσει ένα ειδικό δίκτυο υποστήριξης, ώστε να λαμβάνει και να επεξεργάζεται μηνύματα SOS, με δορυφορική επικοινωνία, επίγειους σταθμούς κ.λπ. Αυτή η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης θα διατίθεται δωρεάν για 2 χρόνια, σε όσους αγοράσουν iPhone 14 -αρκεί, βεβαίως, να τυγχάνουν κάτοικοι ΗΠΑ και Καναδά (σε πρώτη φάση).

Τα χαρακτηριστικά του νέου AppleWatch

Το νέο AppleWatch, στην 8η γενιά πλέον και έχοντας κατακτήσει την κορυφή στις πωλήσεις smartwatch παγκοσμίως επί 7 συναπτά έτη, θα έχει μεγαλύτερη οθόνη, νέες προσόψεις με πρωτότυπα και ελκυστικά θέματα. Βελτιωμένα χαρακτηριστικά του, είναι η ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία και τη φυσική κατάσταση του χρήστη, η ασφάλεια και η συνδεσιμότητα. Το highlight είναι, ωστόσο, η δυνατότητα του καινούργιου AppleWatch για την παρακολούθηση του κύκλου ωορρηξίας, ειδικά για τις γυναίκες.

Πολύ σημαντική προσθήκη στις δυνατότητες του καινούργιου AppleWatch είναι η αυτόματη ανίχνευση αυτοκινητιστικού δυστυχήματος. Μετρώντας τις απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις, το AppleWatch καταγράφει τυχόν σύγκρουση και αναλαμβάνει δράση, στέλνοντας μήνυμα SOS στις αντίστοιχες υπηρεσίες άμεσης δράσης, για τη διάσωση και τη φροντίδα του χρήστη του.

Το AppleWatch 8 θα έχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης με roaming σε όλο τον κόσμο, θα διαθέτει επιπλέον αισθητήρες θερμοκρασίας, υγρασίας κ.α. ενώ ως προς την εμφάνισή του, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία συνδυασμών και επιλογών -καθώς και μια πολυτελής έκδοση σε συνεργασία με τον οίκο Hermes.

Το AppleWatch 8 θα είναι διαθέσιμο (στις ΗΠΑ) από τις 16 Σεπτεμβρίου και από 399 δολ.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καινοτομία στη γκάμα του AppleWatch, είναι η έκδοση Ultra, η οποία απευθύνεται σε χρήστες με έντονη αθλητική δραστηριότητα, ακόμη και σε ακραίες συνθήκες. Το AppleWatch Ultra φέρει μεγάλη οθόνη (49mm), με ενδείξεις ακριβείας για τον προσανατολισμό και την πλοήγηση στην ύπαιθρο, ενώ η διάρκεια της μπαταρίας του είναι 36 ώρες με μία φόρτιση, η οποία μπορεί να ανέλθει έως και τις 60 ώρες με την ανάλογη ρύθμιση εξοικονόμησης ενέργειας.

To AppleWatch Ultra

Η κατασκευή της κάσας, καθώς και τα τρία διαθέσιμα λουράκια είναι βαρέως τύπου, με πρωτοποριακές μεθόδους κατεργασίας και συναρμολόγησης για τη μεγαλύτερη δυνατή αντοχή στην κακομεταχείριση, σε ξηρά αλλά και στην ανοιχτή θάλασσα. Επίσης, το AppleWatch Ultra είναι εφοδιασμένο με τρία μικρόφωνα και δύο ηχεία, για καλύτερη απόδοση ακόμη και υπό συνθήκες ανεμοθύελλας.

ΒΙΝΤΕΟ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ AppleWatch Ultra

Το AppleWatch Ultra είναι το πιο σκληροτράχηλο smartwatch που έχει παραγάγει ποτέ η Apple, για αθλητισμό στο βουνό ή ακόμη και σε βάθος 40 μέτρων υπό την επιφάνεια της θάλασσας. Θα τιμάται στις ΗΠΑ από 799 δολ. και προγραμματίζεται να διατεθεί στην αγορά από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Tα AirPods Pro

Με βελτιωμένα εξαρτήματα στο εσωτερικό τους και βασισμένα σε τεχνολογία αιχμής, τα καινούργια ακουστικά AirPods Pro, προσφέρουν αισθητά βελτιωμένα ποιότητα ήχου και καλύτερη συνδεσιμότητα.

ΒΙΝΤΕΟ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ AirPods Pro

Με χαμηλότερη παραμόρφωση και αυξημένη ενίσχυση, αλλά και τη δυνατότητα του «τρισδιάστατου ήχου», η οποία προσομοιώνει την αίσθηση της ακρόασης μιας ζωντανής πηγής, όπως π.χ. μια συναυλία από ορχήστρα μουσικής δωματίου, με τον ακροατή στο κέντρο της. Ο ρεαλιστικός ήχος, μάλιστα, μπορεί να παραμετροποιηθεί αναλόγως των προτιμήσεων εκάστου ακροατή, εφόσον κάθε άνθρωπος προσλαμβάνει με εντελώς μοναδικό τρόπο τον ήχο.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME