Μπορεί το iPhone14 να σας σώσει τη ζωή; – Κι όμως, μπορεί….

iPhone 14 |

Η λέξη «πρωτοπορία» είναι συνυφασμένη με την Apple! Η εταιρία «κυνηγά» μανιωδώς την καινοτομία και για τον λόγο αυτό, παραμένει στην κορυφή. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτή τη φορά φροντίζει και για κάτι πιο σημαντικό, την ίδια τη ζωή των χρηστών των προϊόντων της!

 Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός, το καινούργιο iPhone14 έχει την εφαρμογή «Crash Detection», η οποία αντιλαμβάνεται την περίπτωση που ένας οδηγός εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, χάρη στο ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο το οποίο μπορεί να μετρήσει δυνάμεις έως και 256g και σε ένα εξελιγμένο γυροσκόπιο.

Τι μπορεί να κάνει η απίστευτη εφαρμογή του iPhone14

Σύμφωνα με την Apple, οι αισθητήρες που υπάρχουν στη συσκευή -και αφορούν σε αυτά- «συνεργάζονται» με τα ενσωματωμένα βαρόμετρο, μικρόφωνο και το σύστημα GPS. Όταν αυτά καταγράψουν δυνάμεις επιβράδυνσης και ήχους που ταιριάζουν με αυτές που αναπτύσσονται σε περίπτωση σύγκρουσης.

Αυτόματη κλήση έκτακτης ανάγκης

Όταν συμβεί αυτό, το iPhone 14 κάνει αυτόματα κλήση έκτακτης ανάγκης ακόμα και στην περίπτωση που ο οδηγός ή και οι επιβάτες έχουν χάσει τις αισθήσεις τους ή έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να φτάσουν το κινητό τηλέφωνό τους.

Η εφαρμογή «Crash Detection» λειτουργεί και με το Apple Watch που φορά κάποιος στο χέρι του στο οποίο εμφανίζεται η ένδειξη «διεπαφή κλήσης έκτακτης ανάγκης», σε περίπτωση σύγκρουσης.

Δοκιμές επί δοκιμών

Η εφαρμογή «Crash Detection» εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε έπειτα από περισσότερες από ένα εκατομμύριο ώρες δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες κίνησης στον δρόμο. Μάλιστα, για την ολοκλήρωσή της, η εταιρεία χρησιμοποίησε πολλά δεδομένα από αναλύσεις συγκρούσεων οχημάτων, ώστε να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος περιπτώσεων και να είναι αξιόπιστη.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME