Η Samsung στα χνάρια της Apple: «Ψάχνεται» για δορυφορική συνδεσιμότητα

δορυφορική συνδεσιμότητα |

Προφανώς η Samsung δεν θέλει με τίποτα να την ξεπεράσουν οι ανταγωνιστές της και για αυτό τον λόγο, σχεδιάζει κι εκείνη να ενσωματώσει επιλογές δορυφορικής συνδεσιμότητας στα τηλέφωνα Galaxy.

Φυσικά, ακολουθεί τα χνάρια της Apple, η οποία -σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής- θα έχει διαθέσιμη τη συγκεκριμένη λειτουργία το Νοέμβριο και θα λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο, μόνο στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Πιο αναλυτικά, θα χρειάζονται 15 δευτερόλεπτα για να σταλεί ένα απλό μήνυμα SOS σε συνθήκες καθαρού ουρανού ή αρκετά λεπτά σε συννεφιά. Καθώς η Apple θα επενδύσει εκατομμύρια σε νέους δορυφόρους Globalstar για να διατηρήσει και να επεκτείνει την υπηρεσία, μελλοντικά μάλλον θα βελτιωθεί.

Δεν θέλει να μείνει πίσω η Samsung

Φυσικά, η διαθεσιμότητα δορυφορικής συνδεσιμότητας στο τηλέφωνο θα θεωρείται κάτι δεδομένο στο μέλλον. Και φυσικά, η Samsung δεν θα ήθελε με τίποτα να μείνει πίσω.

Με την Apple να δεσμεύει τη συντριπτική πλειοψηφία του δικτύου της Globalstar για τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης SOS στο iPhone 14 και στα μελλοντικά iPhone, η Samsung πιθανότατα θα χρειαστεί να απευθυνθεί σε άλλο πάροχο δορυφορικής συνδεσιμότητας.

Στην πρόσφατη κατάθεση της SEC, η Globalstar ανέφερε ότι θα παρέχει το 85% της τρέχουσας και μελλοντικής χωρητικότητας του δικτύου της στην Apple, με έσοδα-ρεκόρ! Επομένως αμφιβάλλουμε ότι θα υπάρχει χώρος για τα Galaxy της Samsung.

Μια έξυπνη κίνηση για τη Samsung θα ήταν να στραφεί στον ικανό και πρόθυμο Elon Musk, του οποίου η δορυφορική υπηρεσία Starlink βρισκόταν σε συνομιλίες και με την Apple.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME