iPhone 14: Βαθμολογία 7/10 από την iFixit – Ποιο χαρακτηριστικό κέρδισε τις εντυπώσεις

iPhone 14 |

Ένα από τα λιγότερο… διαφημισμένα χαρακτηριστικά του νέου iPhone 14 είναι το πίσω γυαλί του, το οποίο πλέον είναι χαρακτηριστικά πιο εύκολο να επισκευαστεί!

Μπορεί η εμφάνισή του να μη διαφέρει πολύ σε σχέση με το iPhone13, ωστόσο στο νέο μοντέλο της Apple ανοίγει εύκολα και το μπροστινό και το πίσω μέρος. Οι φανατικοί με τα iPhone θυμούνται ότι από τις μέρες του iPhone 5, η επισκευή της πλάτης του smartphone ήταν… ο απόλυτος εφιάλτης.   

Η ομάδα iFixit αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το άνοιγμα του νέου iPhone 14, ενώ ταυτόχρονα ανακάλυψε και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Νέος εσωτερικός σχεδιασμός

Η Apple δεν ανέφερε καθόλου το γεγονός ότι επανασχεδίασε πλήρως το iPhone 14 εσωτερικά. Η iFixit σημειώνει επίσης ότι ο σχεδιασμός του μεσαίου πλαισίου και της κεραίας από αλουμίνιο απαιτούσε προσεκτική επανεξέταση. Η Apple εδώ χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει πολύ περισσότερη κόλλα για να σφραγίσει και τις δύο πλευρές του τηλεφώνου και να επανατοποθετήσει τα εσωτερικά εξαρτήματα.

Δείτε το βίντεο του iFixit

Ανοίγοντας το τηλέφωνο από μπροστά αποκαλύπτονται τα καλώδια σύνδεσης της οθόνης και ένα μεταλλικό φύλλο που προστατεύει τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Η αφαίρεση της πλάτης απαιτεί λίγη θερμότητα, μια βεντούζα και ένα εργαλείο για να χαλαρώσει η κόλλα.

Με το άνοιγμα της πλάτης, μπορεί κανείς να δει τα εσωτερικά εξαρτήματα καθώς και τα μεταλλικά στηρίγματα που βοηθούν στη συγκράτηση της πλάτης στη θέση της. Η υπόλοιπη αποσυναρμολόγηση εξελίσσεται όπως αναμενόταν, με τα βασικά εξαρτήματα να συγκρατούνται από στηρίγματα, βίδες και καλώδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple εξακολουθεί να συνδυάζει μεμονωμένα εξαρτήματα σε κάθε iPhone, επομένως πρέπει να επαληθεύσετε το πίσω μέρος του γυαλιού μετά από αλλαγή. Οι software-locked επισκευές είναι ένα από τα μοναδικά μειονεκτήματα και έτσι το iPhone 14 συγκεντρώνει μια βαθμολογία επισκευασιμότητας 7/10 από την iFixit.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME