Τι έδειξαν τα στατιστικά των προπαραγγελιών για τα μοντέλα iPhone 14

iPhone 14 |

Οι πρώτες αναλύσεις των νέων μοντέλων iPhone 14 έδειξαν ότι οι φανατικοί οπαδοί της Apple «αγάπησαν» περισσότερο τα Pro, γυρνώντας την πλάτη στα δύο βασικά μοντέλα της εταιρίας.  

Πιο συγκεκριμένα, ο Erik Woodring, αναλυτής της Morgan Stanley που ειδικεύεται στα θέματα της Apple, διεξήγαγε μια ανάλυση των χρόνων παράδοσης στις αρχικές παραγγελίες των νέων μοντέλων και εξέδωσε ένα πόρισμα για τους πελάτες του επενδυτικού οίκου. Ο χρόνος παράδοσης είναι το διάστημα μεταξύ της στιγμής που υποβάλλει κάποιος την παραγγελία του και της στιγμής που πιάνει το προϊόν στα χέρια του. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Woodring εξετάζει τους χρόνους παράδοσης για όλα τα νέα μοντέλα iPhone 14 – Pro και non-Pro.

Τι έδειξε η ανάλυση των χρόνων παράδοσης

Σύμφωνα με το πόρισμά του, ο χρόνος παράδοσης για το iPhone 14 Pro Max στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο μεγαλύτερος από οποιοδήποτε προϊόν της Apple τα τελευταία έξι χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος χρόνος παράδοσης για το iPhone Pro Max ήταν 36,5 ημέρες. Αυτός είναι μια εβδομάδα μεγαλύτερος από τον χρόνο παράδοσης των 29,5 ημερών για το iPhone 14 Pro, τον τρίτο μεγαλύτερο χρόνο παράδοσης τα τελευταία έξι χρόνια και ίσο με τους χρόνους παράδοσης για τα περσινά iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max.

Εκτός από την έντονη ζήτηση για τη νέα σειρά iPhone 14 Pro στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, η Apple τα πήγε εξαιρετικά και στην κορυφαία αγορά smartphone παγκοσμίως, την Κίνα. Εκεί, έγιναν περισσότερες από 2 εκατ. παραγγελίες για τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max τις πρώτες 24 ώρες μετά το άνοιγμα των προπαραγγελιών.

Την ίδια στιγμή, με χρόνο παράδοσης έξι ημερών, το iPhone 14 έμεινε πολύ πίσω σε ζήτηση δείχνοντας ότι το κοινό της Apple ζητά περισσότερες αλλαγές στα non-Pro. Ο Woodring δεν είχε χρόνο παράδοσης για το iPhone 14 Plus, καθώς το non-Pro μοντέλο 6,7 ιντσών δεν θα αποσταλεί μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Οι χρόνοι παράδοσης, όμως, δε βασίζονται μόνο στη ζήτηση των μοντέλων. Η αλυσίδα εφοδιασμού παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και η ικανότητα γρήγορης αποστολής προϊόντων στους καταναλωτές.

Πάντως, δεν θα πρέπει να ξαφνιάζει κανέναν το γεγονός ότι τα Pro μοντέλα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση. Κι αυτό γιατί έχουν κατ’ αποκλειστικότητα το καλύτερο τσιπ, το Α16 bionic, αναβαθμισμένες κάμερες 48 MP, αλλά και Dynamic Island. Επομένως, είναι λογικό ότι εάν κάποιος έχει αποφασίσει να πάρει iPhone,  θα επιλέξει ένα Pro, ανεξάρτητα από τη διαφορά στην τιμή. Ίσως τελικά αυτό να ήταν και ο αρχικός στόχος της Apple!

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME