Γιατί το iPhone έχει τόσο υψηλή αξία μεταπώλησης;

μεταχειρισμενα-used-refurbished iPhones |

Το iPhone έχει κατορθώσει εδώ και πολλά χρόνια να έχει μεγάλη αξία τόσο ως προϊόν πώλησης, όσο και ως προϊόν μεταπώλησης. Όλοι όσοι αγοράζουν το smartphone της Apple, γνωρίζουν πως έχουν στην κατοχή τους ένα κινητό με υψηλή μεταπωλητική αξία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αγοράζουν ένα νέο iPhone και ύστερα από λίγους μήνες, το μεταπωλούν. Κι αυτό διότι πρόκειται για ένα προϊόν με τεράστια ζήτηση και όλοι ψάχνουν να βρουν να το αγοράσουν με λιγότερα χρήματα. Έτσι λοιπόν, το iPhone μπορεί να μετατραπεί άμεσα σε χρήματα στην τσέπη σας.

Είναι γεγονός ότι μόλις αγοράσετε ένα νέο iPhone και ανοίξετε το κουτί, η αξία του «πέφτει» περίπου κατά 30%. Η αίσθηση της αγοράς ενός νέου smartphone της Apple είναι σίγουρα διαφορετική και την ίδια στιγμή, σχεδόν το 70% της αξίας του παραμένει αναλλοίωτο για πολλούς μήνες. Ακόμη και τα παλιά μοντέλα iPhone, όπως το iPhone 5s και το 6, έχουν υψηλή αξία μεταπώλησης.

Σύμφωνα με μελέτη, το iPhone χάνει το 43% της αξίας του σε διάστημα 12 μηνών, ποσοστό ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σε σύγκριση με άλλα ανταγωνιστικά brands, όπως η Samsung και η Huawei. Τα smartphones της Samsung χάνουν το 64% της αξίας τους σε 12 μήνες και της Huawei σχεδόν το 75%, στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Γιατί οι τιμές των iPhones δεν «πέφτουν»;

Η ζήτηση για αγορά μεταχειρισμένων iPhones είναι πάντα τεράστια, σε όλο τον κόσμο. Προφανώς και έχει μεγάλη σημασία η κατάσταση του κινητού, ωστόσο εάν τα smartphones της Apple είναι σε λειτουργική κατάσταση, τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνουν για πολλές ημέρες στο ράφι!

Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να συζητήσουμε για το δαγκωμένο μήλο! Το σήμα της Apple είναι από μόνο του λόγος για να μην πέφτει η αξία των προϊόντων του τεχνολογικού κολοσσού. Οι ανά τον κόσμο εκατομμύρια φανατικοί της Apple θα παραμείνουν πιστοί, ακόμη εάν η εταιρία αποτύχει κάποια στιγμή να εκπληρώσει τις προσδοκίες τους.  Τέλος, η Apple δεν δέχεται συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά την ποιότητα των iPhones και αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον οποίο παραμένει τόσο υψηλή η αξία μεταπώλησής τους. Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και τα εξαρτήματά τους έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν όλους τους χρήστες.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME