3 Νέα καταστήματα σε Καλλιθέα, Ελληνικό & Κατερίνη !

iPhone 15: Η Apple σκέφτεται να «εγκαταλείψει» την Κίνα για να σώσει τα κέρδη της

Επισκευή iPhone από τους TheFixers |

Μετά το σοκ που υπέστη η Apple σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα των iPhone 14 Pro και Pro Max λόγω… Κίνας, φαίνεται πως η εταιρία σχεδιάζει να πάρει δραστικά μέτρα για να μην αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με τα επόμενης γενιάς μοντέλα της.

Οι πρώτοι υπολογισμοί αναφέρουν πως η Apple ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή της κατά τρία εκατομμύρια (!) μονάδες iPhone 14 Pro και Pro Max μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2022. Η αναταραχή στην Κίνα λόγω της αυστηρής πολιτικής της χώρας για την αντιμετώπιση του Covid 19, έχει ως αποτέλεσμα το εργοστάσιο της ταϊβανέζικης εταιρίας Foxconn, του κύριου κατασκευαστή iPhone εδώ και πολλά χρόνια, να υπολειτουργεί και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις παραγγελίες.

Το βασικό της εργοστάσιο στην πόλη Τσεντσόου είναι αυτό που αντιμετωπίζει τα πιο σοβαρά προβλήματα. Αναλυτές εξηγούν ότι εκτός από την πρόκληση των χαμηλότερων από το αναμενόμενο αποστολών και εσόδων κατά το 4ο τρίμηνο του 2022, θα είναι επίσης δύσκολο για τη Foxconn να συνεχίσει να είναι ο αποκλειστικός συναρμολογητής των iPhone 15 Pro, της νέας γενιάς κινητών της Apple. Κι αυτό διότι η εταιρία θέλει να μειώσει τους κινδύνους όσον αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα της.

Νέες συνεργασίες για την Apple

Ήδη, για να καταφέρει να αντισταθμίσει την κατάσταση με τα τεμάχια που δεν θα είναι σε θέση να παραδώσει η Foxconn, η Apple έχει αρχίσει να συνεργάζεται και με δύο άλλες εταιρίες συναρμολόγησης/κατασκευής. Πρόκειται για την ταϊβανέζικη Pegatron και την κινεζική Luxshare. Αυτές αναμένεται να καλύψουν το 10% των παραγγελιών της Apple για τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, με τις πρώτες συσκευές να φτάνουν στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Θέλοντας να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους, είναι πολύ πιθανό η Apple να κάνει τη μεγάλη αλλαγή και να μειώσει γενικότερα την εξάρτησή της στη Foxconn από εδώ και στο εξής, δίνοντας περισσότερες παραγγελίες στις Pegatron και Luxshare για τα επερχόμενα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra.

«Γλυκοκοιτάζει» Βιετνάμ και Ινδία

 Ήδη φημολογείται πως οι εταιρίες αυτές σκοπεύουν να αυξήσουν τις προσλήψεις και να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις συναρμολόγησής τους για να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις παραγγελίες της Apple. Συνολικά, στόχος του τεχνολογικού κολοσσού είναι να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται την παραγωγή εκτός Κίνας, σε χώρες όπως το Βιετνάμ και η Ινδία.

Πάντως, η Foxconn και το τεράστιο εργοστάσιό της στην Τσεντσόου παραμένει η μεγαλύτερη εγκατάσταση συναρμολόγησης iPhone αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, παράγοντας το 70% των συσκευών που φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME