Η Apple «μοίρασε» χρήσιμα tips για τους χρήστες iPhone

Η Apple «μοίρασε» χρήσιμα tips για τους χρήστες iPhone |

Νομίζετε πως γνωρίζετε όλες τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του iPhone σας; Κι όμως, τα smartphone της Apple έχουν πολλές… κρυμμένες λειτουργίες, που μπορούν να απογειώσουν την εμπειρία σας!

Η Apple έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα χρήσιμες συμβουλές για τις νέες δυνατότητες του iOS 16, σε ένα βίντεο στο κανάλι του Apple Support. Το βίντεο, το οποίο διαρκεί λιγότερο από έξι λεπτά, δημοσιεύτηκε για να βοηθήσει τους χρήστες να συνηθίσουν τις λειτουργίες των νέων τους κινητών iPhone.

Δείτε το βίντεο:

Χρήσιμα tips από την Apple

1. Στο iOS 16, μπορείς να αφαιρέσεις ένα στοιχείο από μια φωτογραφία και να το τοποθετήσεις σε άλλη εφαρμογή, πατώντας παρατεταμένα το στοιχείο μέσα στη φωτογραφία.

2. Η νέα οθόνη κλειδώματος iOS 16 επιτρέπει στους χρήστες να εξατομικεύουν διάφορα στοιχεία, όπως το χρώμα και το στιλ της ώρας και της ημερομηνίας, καθώς και να προσθέτουν κι άλλα widget.

3. Στην εφαρμογή των ρυθμίσεων και συγκεκριμένα στην ενότητα Wi-Fi, μπορείς να επιλέξεις ένα αποθηκευμένο Wi-Fi access point για να ανακαλύψεις και να κάνεις copy paste το password.

4. Εάν γράφεις συχνά το ίδιο πράγμα, όπως το email ή τη διεύθυνσή σου, μπορείς να το αποθηκεύσεις ως αντικατάσταση κειμένου στις Ρυθμίσεις – Γενικά – Πληκτρολόγιο – Αντικατάσταση Κειμένου.

5. Εάν η μπαταρία σου εξαντλείται ή θέλεις να εξοικονομήσεις λίγη διάρκεια ζωής της όταν δεν έχεις πρόσβαση σε φορτιστή, πρόσθεσε την επιλογή «Λειτουργία Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας» στο Κέντρο Ελέγχου, για εύκολη πρόσβαση. Πρόσθεσέ το στη λίστα με τα συμπεριλαμβανόμενα στοιχεία ελέγχου. Πάτησε Ρυθμίσεις – Κέντρο ελέγχου.

6. Για να μοιραστείς ή να μετακινήσεις πολλές φωτογραφίες σε κάποια άλλη εφαρμογή, απλώς πίεσε παρατεταμένα πάνω σε μία, σύρε την μακριά και συνέχισε να επιλέγεις τις υπόλοιπες. Στη συνέχεια, με drag and drop μπορείς να σύρεις και να μεταφέρεις όλες τις φωτογραφίες σε άλλες εφαρμογές ή μέρη του iOS.

7. Για να ανοίξεις γρήγορα την κάμερα, πάτα παρατεταμένα τη συντόμευση Κάμερα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης κλειδώματος του iPhone σου.

8. Με iOS 15 και άνω, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Live Text για την αυτόματη μετάφραση κειμένου στο camera app ή εντός μιας φωτογραφίας. Στην εφαρμογή της κάμερας, στρέψε την κάμερα σε κάποιο κείμενο και πίεσε στο Live Text που εμφανίζεται στην δεξιά γωνία και επέλεξε το μετάφραση στις επιλογές.

9. Μπορείς να σκανάρεις εύκολα ένα κομμάτι χαρτί και να δημιουργήσεις ένα ψηφιακό αντίγραφό του χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Notes App. Η εφαρμογή θα περικόψει και θα αλλάξει αυτόματα την εικόνα έτσι ώστε το έγγραφο να είναι ευανάγνωστο και χωρίς λάμψη.

10. Αν αναρωτιέσαι ποια ήταν η πρώτη σου φωτογραφία στη συλλογή φωτογραφιών, μπορείς να τη βρεις με ένα μόνο πάτημα. Απλώς πίεσε το επάνω άκρο του iPhone σου για να μεταβείς στην πρώτη φωτογραφία σε οποιαδήποτε συλλογή, άλμπουμ ή αποτέλεσμα αναζήτησης στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME