Κυκλοφόρησε το smartphone με τα… 1.600 χρώματα!

Κυκλοφόρησε το smartphone με τα… 1.600 χρώματα! |

«Έκλεψε» την παράσταση στο MWC 2023 η κινεζική Tecno με την εντυπωσιακή τεχνολογία που παρουσίασε για το πίσω μέρος του smartphone, που επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει το χρώμα τους ή να το ρυθμίσει ώστε να αλλάζει μόνο του, ανάλογα με την κατάσταση της συσκευής (π.χ. για να δείξει το επίπεδο της μπαταρίας).

Η επίσημη ονομασία της τεχνολογίας είναι Chameleon Coloring Technology και αφορά στην τοποθέτηση διάταξης γυάλινων πρισμάτων στο πίσω μέρος της συσκευής, τα οποία αλλάζουν χρώμα όταν τα διαπεράσει ένα ηλεκτρικό φορτίο. Ουσιαστικά, το ηλεκτρικό σήμα αλλάζει την θέση του πρίσματος με αποτέλεσμα να ανακλάται διαφορετικά το φως για να αλλάζει το χρώμα του και το στοίχημα για την Tecno είναι να καταφέρει να προσαρμόσει την τεχνολογία για χρήση σε φορητές συσκευές, καθώς και να παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου της διαδικασίας (δηλαδή της αποστολής ηλεκτρικού σήματος) στον χρήστη.

Επιλογή ανάμεσα σε 1.600 χρώματα!

Λογικά αυτό θα συμβεί με κάποιο ξεχωριστό λογισμικό στη συσκευή που σύμφωνα με την εταιρεία θα προσφέρει επιλογή 1.600 χρωμάτων σε πρώτη φάση για διάφορες διεργασίες. Για παράδειγμα, η πλάτη θα μπορούσε να γίνεται κόκκινη αυτόματα ως ένδειξη χαμηλής μπαταρίας ή να αλλάζει χρώματα με ρυθμό όταν ακούς μουσική.

Δείτε το βίντεο:

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο demo της Tecno εντύπωση προκάλεσε η ταχύτητα απόκρισης των πρισμάτων (κάτω από δευτερόλεπτο). Η εταιρεία αναφέρει πως τα πρίσματα μπορούν να αντέξουν για περίπου 2 εκατομμύρια αλλαγές χρωμάτων προτού χάσουν αυτήν την ιδιότητα και θεωρεί ότι είναι ικανοποιητικός αριθμός για να καλύψει τον μέσο κύκλο ζωής ενός smartphone.

Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κατανάλωση, η Chameleon Coloring Technology θα έχει μια κάποια επίπτωση στην μπαταρία, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο μπορεί να φανταζόμαστε. Οι 1000 αλλαγές χρωμάτων ισοδυναμούν με την κατανάλωση μπαταρίας ενός video διάρκειας 5 λεπτών στο YouTube.

Ακούγεται ενδιαφέρον, όμως θα πρέπει να σημειωθεί πως για να βλέπει ο χρήστης την αλλαγή στο χρώμα είναι απαραίτητο να υπάρχει φως στον χώρο όπου βρίσκεται.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME