Βελτίωση αυτονομίας στα iPhone 15 με νέο πιο αποδοτικό driver chip για τις OLED οθόνες

Βελτίωση αυτονομίας στα iPhone 15 με νέο πιο αποδοτικό driver chip για τις OLED οθόνες |

Όλα τα μοντέλα iPhone 15 θα είναι εξοπλισμένα με ένα πιο αποδοτικό σε ισχύ OLED display driver chip, που κατασκευάζεται με βάση μια διεργασία 28nm, σε σύγκριση με τα 40nm για τα τρέχοντα μοντέλα. Το κύριο όφελος του chip των 28nm θα είναι η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα iPhone 15.

Χωρίς ProMotion τα βασικά iPhone 15

Στο μεταξύ, τα βασικά iPhone 15 δεν θα είναι εξοπλισμένα με οθόνη LPTO, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι συσκευές θα συνεχίσουν να μην υποστηρίζουν ProMotion και Always-on, όπως τα Pro μοντέλα.

Τα περσινά μοντέλα iPhone 14 Pro και Pro Max χρησιμοποίησαν βελτιωμένες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας οθόνες οπίσθιου φωτισμού που υποστηρίζουν ρυθμούς ανανέωσης ProMotion που κυμαίνονται από 1Hz έως 120Hz.

Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης προσαρμόζεται σε ό,τι προβάλλεται, με χαμηλότερους ρυθμούς να χρησιμοποιούνται για στατικό περιεχόμενο και τους υψηλότερους ρυθμούς να προορίζονται για δεδομένα με κίνηση, όπως παιχνίδια και βίντεο, για μια πιο ομαλή και ευέλικτη εμπειρία.

Σύμφωνα με μια πηγή της βιομηχανίας, μόνο τα μοντέλα Pro της σειράς iPhone 15 θα είναι εξοπλισμένα με τα πάνελ LPTO που απαιτούνται για ProMotion, υποδεικνύοντας ότι η λειτουργία θα παραμείνει αποκλειστικά στα ακριβότερα μοντέλα της Apple.

Μόνο στα Prο μοντέλα και το Alwayson

Αν η πηγή έχει δίκιο, τότε η επιλογή της οθόνης Always-on θα παραμείνει επίσης αποκλειστικό χαρακτηριστικό των Pro, καθώς η δυνατότητα ρυθμού ανανέωσης 1Hz των πάνελ LPTO είναι αυτή που επιτρέπει σε μια αδρανή οθόνη κλειδώματος να παραμένει ορατή χωρίς να επηρεάζει σημαντικά την μπαταρία.

Η πηγή επιβεβαιώνει τη σκέψη του αναλυτή οθονών Ross Young, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2022 δήλωσε ότι ενώ αναμένει ότι το Dynamic Island θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα iPhone 15, οι περιορισμοί κλίμακας παραγωγής πιθανότατα θα απαγορεύσουν στην Apple να φέρει πάνελ LPTO σε ολόκληρη τη σειρά.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME