Πρόκληση για την Apple η ασύρματη αντίστροφη φόρτιση σε συσκευές iPhone

Πρόκληση για την Apple η ασύρματη αντίστροφη φόρτιση σε συσκευές iPhone |

Την προσπάθεια να προσφέρει στους κατόχους iPhone τη δυνατότητα για πλήρη, ασύρματη, αντίστροφη φόρτιση, συνεχίζει η Apple.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο τεχνολογικός κολοσσός υπολόγιζε να προσφέρει την ασύρματη αντίστροφη φόρτιση με το λανσάρισμα του iPhone 14 Pro, όμως οι μηχανικοί της δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το project. Πλέον, αυτό είναι μια από τις προτεραιότητες της Apple και αναμένεται «πακέτο» με σχετικές βελτιστοποιήσεις λογισμικού.

Από τη στιγμή που θα ενσωματωθεί κάτι τέτοιο σε μελλοντικά iPhones, οι χρήστες όχι μόνο θα μπορούν να φορτίζουν τα τηλέφωνά τους, αλλά μέσω αυτών να παρέχουν φόρτιση και σε άλλα gadgets, όπως τα AirPods.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Apple αναπτύσσει ένα μοναδικό firmware «ασύρματης τροφοδοσίας» ως βάση για τη δυνατότητα διμερούς ασύρματης φόρτισης. Η δουλειά σε αυτό το firmware είναι μια βασική πτυχή των συνεχιζόμενων δοκιμών και της ανάπτυξης του hardware για την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Ταχύτητες φόρτισης

Μία άλλη βασική πτυχή του εγχειρήματος είναι η διαχείριση των ταχυτήτων φόρτισης μεταξύ του iPhone και της άλλης συσκευής, συμπεριλαμβανομένης της απαγωγής θερμότητας και της αποδοτικότητας της φόρτισης.

Η Apple αναπτύσσει επίσης ένα ειδικό user interface για αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα για φορτιστές και αξεσουάρ MagSafe. Αυτό θα περιλαμβάνει μια κινούμενη εικόνα επί της οθόνης καθώς και ένα ηχητικό εφέ που υποδεικνύει ότι έχει ξεκινήσει η αμφίπλευρη ασύρματη φόρτιση.

Τέλος, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση θα μπορούσε τελικά να καθυστερήσει ξανά ή να μην υλοποιηθεί. Η λειτουργία βρίσκεται στα σκαριά τουλάχιστον από το iPhone 11 και έχει αποδειχθεί σημαντική πρόκληση, λόγω ανησυχιών σχετικά με τη διαχείριση της θερμότητας και τις ταχύτητες φόρτισης.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME