Κινητά Samsung: 6 tips που θα σας… λύσουν τα χέρια!

Κινητά Samsung: 6 tips που θα σας… λύσουν τα χέρια! |

Μήπως έχετε στα χέρια σας κάποιο από τα κινητά της Samsung; Τότε, σίγουρα θα γνωρίζετε καλά όλες τις λειτουργίες του!

Ή μήπως όχι; Το συγκεκριμένο άρθρο θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε άγνωστα χαρακτηριστικά των συσκευών και να τα χρησιμοποιήσετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Αρχείο ήχου ως ήχος κλήσης

Όλα τα κινητά της Samsung διαθέτουν προεγκατεστημένους ήχους κλήσης για να επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει. Αν όμως θέλετε ένα ξεχωριστό ήχο κλήσης για το κινητό σας τηλέφωνο μπορείτε πολύ εύκολα να προσαρμόσετε τον ήχο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Αν λοιπόν θέλετε το κινητό να χτυπά με το αγαπημένο σας τραγούδι ανοίξτε τις ρυθμίσεις και επιλέξτε «Ήχοι και Δόνηση». Στη συνέχεια πατήστε ήχος κλήσης και πατήστε την επιλογή προσθήκη. Επιλέξτε το αρχείο μουσικής που έχετε αποθηκεύσει στο κινητό σας.

Στην περίπτωση που θέλετε κάποια από τις επαφές να «κουδουνίζουν» διαφορετικά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τις επιθυμητές επαφές να πατήσετε επεξεργασία και να επιλέξετε διαφορετικό ήχο κλήσης από τον προεπιλεγμένο.

Κολλάνε οι εφαρμογές;

Κολλάει το κινητό σας ενώ χρησιμοποιείτε κάποια εφαρμογή και σας επιστρέφει στην αρχική οθόνη; Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το WiFi ή τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας είναι αργά ή ασταθή και οι εφαρμογές τείνουν να δυσλειτουργούν. Ωστόσο, αυτό μπορεί να συμβαίνει και αν δεν έχετε αρκετό αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας.

Σε κάθε περίπτωση ελέγξτε αν το λογισμικό της συσκευής σας και οι σχετικές εφαρμογές έχουν ενημερωθεί με την πιο πρόσφατη έκδοση. Αν το πρόβλημα συνεχίζεται, δοκιμάστε να κλείσετε προσωρινά το WiFi ή τα δεδομένα του κινητού σας ή χρησιμοποιήσετε μια άλλη σύνδεση δικτύου εάν η εφαρμογή εξακολουθεί να διακόπτεται και δεν εκτελείται.

Για καλό και για κακό, σβήστε και τα περιττά δεδομένα εφαρμογών που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας. Διαγράψετε τα ανεπιθύμητα δεδομένα της εφαρμογής και την προσωρινή μνήμη (cache), από τις ρυθμίσεις και επιλέξτε μια εφαρμογή για εκκαθάριση δεδομένων ή εκκαθάριση μνήμης cashe.

Στιγμιότυπο οθόνης

Ο ευκολότερος τρόπος για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης είναι να πατήστε τα κουμπιά μείωσης της έντασης και λειτουργίας ταυτόχρονα.

Αυτό θα καταγράψει αμέσως μια εικόνα ολόκληρης της οθόνης σας, την οποία μπορείτε να στείλετε σε κάποιον από τους φίλους σας μέσω οποιασδήποτε εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το Galaxy S22 Ultra διαθέτει στυλό S, με το οποίο μπορείτε να πατήσετε την «Έξυπνη επιλογή» στο μενού οθόνης που εμφανίζεται. Στη συνέχεια, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα περίγραμμα γύρω από την περιοχή που θέλετε να τραβήξετε, το οποίο αποθηκεύεται ως στιγμιότυπο οθόνης.

Τα κινητά Samsung της σειράς S διαθέτουν μια ακόμη μέθοδο, αυτή της χειρονομίας αφής, η οποία θα πρέπει να ενεργοποιηθεί, ανοίγοντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις και αναζητώντας «Σάρωση με την παλάμη».

Βρείτε τη συσκευή σας

Ακουμπήσατε κάπου τη συσκευή σας και δεν θυμάστε πού; Τα smartphone της Samsung διαθέτουν λειτουργία «εύρεση κινητού», δίνοντάς σας πρόσβαση στην τοποθεσία της συσκευής σας, ακόμη κι αν είναι εκτός σύνδεσης.

Μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο Samsung Cloud, να εμποδίσετε την πρόσβαση στο Samsung Pay και ακόμη και να το ελέγξετε απομακρυσμένα.

Για τη χρήση της υπηρεσίας «Εύρεση της Κινητής συσκευής μου», ρυθμίστε το Samsung Account στη συσκευή σας. Ενεργοποιήστε την Τοποθεσία στις ρυθμίσεις.

Εάν η συσκευή σας βρίσκεται κοντά, θα ηχήσει ο ήχος κλήσης για 1 λεπτό σε μέγιστη ένταση, για να σας βοηθήσει στην εύρεση της συσκευής.

Κάντε τη συσκευή σας hotspot

Θέλετε να συνδέσετε το κινητό σας με το τάμπλετ ή την τηλεόρασή σας, ώστε όλες σας οι συσκευές να συνδεθούν στο internet; Για να κάνετε την συσκευή σας hotspot χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της συσκευής σας, αρχικά θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Δεδομένα Κινητής Συσκευής.

Στη συνέχεια, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα ώστε να ενεργοποιήσετε την επιλογή Mobile Hotspot στην συσκευή σας.

Από τις «Ρυθμίσεις» επιλέξτε «Mobile hotspot και tethering» και στη συνέχεια «Φορητό σημείο πρόσβασης». Μοιράστε τον κωδικό πρόσβασης στη συσκευή ή στις συσκευές που θέλετε να συνδέσετε.

Ταλαιπωρία στη φόρτιση;

Αν η μπαταρία του κινητού σας εξαντλείται πολύ εύκολα τότε υπάρχουν αρκετοί λόγοι στους οποίους μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα φόρτισης.

Αρχικά ελέγξτε το καλώδιο ή το βύσμα φόρτισης. Ελέγξτε αν χρησιμοποιείται τον αυθεντικό φορτιστή για το Samsung τηλέφωνο σας.

Επιπλέον ελέγξετε τη θύρα φόρτισης μήπως είναι με βρωμιά και σκόνη. Σε κάθε περίπτωση ελέγξετε αν απαιτείται ενημέρωση λογισμικού.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME