Android 14: Φέρνει το Battery Health σε τηλέφωνα και tablets

Android 14: Φέρνει το Battery Health σε τηλέφωνα και tablets |

Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό του iOS που έλειπε από το Android είναι το Battery Health, μια εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή που δείχνει τη μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας με το πέρασμα του χρόνου και τη χρήση.

Φαίνεται ωστόσο πως αυτή η… έλλειψη δεν θα κρατήσει για καιρό, καθώς όπως όλα δείχνουν το Android 14, όταν κυκλοφορήσει στην τελική του έκδοση, θα διαθέτη την υγεία μπαταρίας σε όλες τις συσκευές.

Battery Health: Ποιες πληροφορίες διέρρευσαν για το Android 14

Ο Mishaal Rahman, πρώην EIC του XDA-Developers, αποκάλυψε ότι η Google πρόσθεσε μερικά νέα BatteryManager API στο Android 14 beta. Δύο από αυτά είναι δημόσια API – που χρησιμοποιούνται για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό κύκλων και την κατάσταση φόρτισης – ενώ τα υπόλοιπα είναι API συστήματος που αναφέρουν την ημερομηνία κατασκευής της συσκευής, την ημερομηνία πρώτης χρήσης, την πολιτική φόρτισης και την κατάσταση της υγείας της.

Δείτε το tweet του MishaalRahman για το Android 14

Ο Rahman αναφέρει ότι οποιαδήποτε εφαρμογή με άδεια BATTERY_STATS μπορεί να καλέσει αυτά τα API συστήματος, αλλά είναι διαθέσιμα μόνο σε συσκευές Pixel με Android 14 Beta 2 ή νεότερη έκδοση.

Ο προγραμματιστής Narek ανέπτυξε μια εφαρμογή που ονομάζεται Batt που χρησιμοποιεί αυτά τα νέα API για να ενημερώνει για την υγεία της μπαταρίας και τους κύκλους φόρτισης του smartphone.

Ωστόσο, τα δεδομένα της συγκεκριμένης εφαρμογής δεν είναι πάντα 100% ακριβή.

Αν τελικά η Google προσθέσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή στην τελική έκδοση του Android 14, δε θα χρειάζεται να βασίζεστε σε εφαρμογές όπως το Batt για να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής σας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME