Αποκαλύφθηκαν τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 17 στη WWDC 2023

Η Apple μας παρουσίασε το νέο iOS17, στην ετήσια συνάντηση προγραμματιστών Worldwide Developers Conference WWDC 2023. Η έκδοση beta αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Το iOS 17 φέρνει πολλές μικρές βελτιώσεις που προσθέτουν στη συνολική εμπειρία του χρήστη. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά είναι το Live Voicemail που σημαίνει ότι δε θα χρειάζεται πλέον να απαντάτε την κλήση για να μάθετε τι θέλει το άτομο που σας καλεί αλλά αυτό θα γίνεται αυτόματα και θα σας δίνονται επιλογές γρήγορης απαίτησης χωρίς να σηκώσετε την κλήση. Επίσης κλήσεις από ανεπιθύμητα τηλέφωνα που προσδιορίζονται ως spam θα απορρίπτονται αυτόματα και δεν θα εμφανίζονται ως Live Voicemail.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι η οθόνη κλήσης που θα προσαρμόζεται με την ονομασία “Contact Posters”. Μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνισή της με χρώματα και εικόνες της επιλογής σας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της οθόνης με το χαρακτηριστικό “Screen Extensions”. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε την οθόνη του iPhone σας σε άλλες συσκευές, όπως τα iPad ή τα Mac, δίνοντάς σας περισσότερο χώρο εργασίας ή δυνατότητες προβολής.

Το iOS 17 εισάγει επίσης την τεχνολογία “AirGesture”, που σας επιτρέπει να ελέγχετε τη συσκευή σας με κινήσεις των χεριών σας. Μπορείτε να κάνετε κινήσεις όπως το σηκωμένο χέρι για αναστολή ή αναπαραγωγή του μουσικού κομματιού, ή την χειρονομία της παλάμης για απάντηση ή απόρριψη κλήσεων.

Μια νέα δυνατότητα που προστέθηκε στο AirDrop είναι το Namedrop, το οποίο σας επιτρέπει να συνδέσετε το iPhone σας με ένα άλλο iPhone και να μοιραστείτε πληροφορίες. Αυτή η λειτουργία είναι συμβατή επίσης με το Apple Watch. Αν φέρετε κοντά δύο iPhones, μπορείτε να ξεκινήσετε το SharePlay, ώστε να ακούτε μουσική, να παρακολουθείτε ταινίες ή να παίζετε παιχνίδια με κάποιον άλλον χρήστη. Το Namedrop λειτουργεί επίσης για τη μεταφορά αρχείων.

Κάτι νέο για το FaceTime είναι ότι πλέον θα μπορείτε να στέλνετε μηνύματα ήχου και βίντεο. Αν δεν απαντήσετε σε μια κλήση, η άλλη πλευρά μπορεί να σας αφήσει ένα βίντεο ή ένα ηχητικό μήνυμα. Επιπλέον, το FaceTime θα υποστηρίζει μια σειρά από αντιδράσεις, όπως καρδούλες, μπαλόνια, πυροτεχνήματα, ακτίνες λέιζερ και βροχή.

Οι χαρακτήρες emoji τώρα θα είναι αυτοκόλλητα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κανονικά, αλλά μπορείτε επίσης να τα τοποθετήσετε πάνω σε εικόνες και μηνύματα και να δημιουργήσετε τα δικά σας αυτοκόλλητα χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες σας. Τα αυτοκόλλητα μπορούν να έχουν ειδικά εφέ, όπως λάμψη ή διαφορετικό χρώμα, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε χρησιμοποιείτε emoji.

Ο διαμοιρασμός τοποθεσίας στα μηνύματα έχει γίνει πιο απλός. Όταν κάποιος χρήστης μοιράζεται μια τοποθεσία, αυτή ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο στη συνομιλία. Αυτό συνδυάζεται με το Check In, μια λειτουργία ασφαλείας που επιτρέπει σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς να ενημερώνεται ότι έχετε φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό σας. Όταν το Check In είναι ενεργοποιημένο, οι άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνείτε ειδοποιούνται αν φτάσετε στον προορισμό σας εγκαίρως, και αν κάτι δεν πάει καλά ή διακοπεί η λειτουργία, μπορούν να δουν τη θέση του iPhone σας, το ποσοστό μπαταρίας και την κατάσταση της σύνδεσης (αν υπάρχει επαρκές σήμα) για να διαπιστώσουν αν χρειάζεστε βοήθεια.

Στο iOS 17, η Apple έχει βελτιώσει την αυτόματη διόρθωση με την προσθήκη ενός νέου μοντέλου που μπορεί να προβλέψει με μεγαλύτερη ακρίβεια τι επιθυμείτε να γράψετε. Τώρα, μπορεί να προσφέρει αυτόματη συμπλήρωση ολόκληρων προτάσεων κατά την πληκτρολόγηση, παρέχοντας προβλέψεις inline, καθιστώντας την ολοκλήρωση μιας λέξης ή πρότασης εύκολη και γρήγορη. Η διόρθωση λαθών είναι επίσης ευκολότερη, καθώς μπορείτε να την πραγματοποιήσετε με ένα απλό πάτημα.

Στην Αρχική οθόνη, τα widgets τώρα είναι διαδραστικά, επιτρέποντάς σας να τα χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε ενέργειες όπως έλεγχος μουσικής, ενεργοποίηση φωτισμού, επισήμανση υπενθύμισης και πολλά άλλα. Επίσης, η αναζήτηση Spotlight έχει γίνει πιο διαδραστική, επιτρέποντάς σας να εκτελέσετε ενέργειες όπως αλλαγή ρυθμίσεων χωρίς να ανοίξετε μια εφαρμογή.

Η εφαρμογή Υγεία προσθέτει μια λειτουργία παρακολούθησης διάθεσης, η οποία σας επιτρέπει να καταγράφετε τα καθημερινά σας συναισθήματα για να παρακολουθείτε την ψυχική σας κατάσταση με την πάροδο του χρόνου. Θα σας παρέχει επιλογές για να καταγράψετε τη διάθεσή σας και τους παράγοντες που την επηρεάζουν.

Στην εφαρμογή Χάρτες, η Apple πρόσθεσε τη δυνατότητα offline χρήσης χαρτών σε επιλεγμένες περιοχές. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο gps, εκτιμώμενο χρόνο άφιξης και κοντινές τοποθεσίες ακόμη και όταν δεν έχετε σήμα στο κινητό σας.

Σε ό,τι αφορά την Siri, δεν απαιτείται πλέον να πείτε “Hey Siri” για να την ενεργοποιήσετε. Αντ’ αυτού, μπορείτε απλώς να πείτε “Siri” και να δώσετε συνεχόμενες εντολές χωρίς να χρειάζεται να την ενεργοποιήσετε κάθε φορά. Σημειώστε ότι αυτή η δυνατότητα ενεργοποίησης της Siri χωρίς το “Hey” περιορίζεται για νεότερες συσκευές που υποστηρίζουν αυτήν τη λειτουργία.

Τέλος, η Apple έχει δηλώσει ότι έχει επικεντρωθεί στην αύξηση της απόδοσης και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας με το iOS 17. Έχουν γίνει βελτιστοποιήσεις στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος που προορίζονται να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία χρήσης.

Αυτά είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που εισάγει το iOS17. Υπάρχουν πολλές άλλες μικρότερης κλίμακας βελτιώσεις και βελτιστοποιήσεις που προσθέτουν στη συνολική εμπειρία χρήσης του λειτουργικού συστήματος. Το iOS17 υπόσχεται να προσφέρει ακόμα πιο εκπληκτικές δυνατότητες και λειτουργίες για τους κατόχους iPhone και iPad.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME