iPhone 15 Pro και Pro Max: Καινοτομίες στο Πλαϊνό Κουμπί, Εντυπωσιακές Κάμερες με 5x Οπτικό Zoom και Σχεδιασμό από Τιτάνιο

Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max κάνουν την εμφάνισή τους από την Apple ως τα πιο ισχυρά και ανθεκτικά μοντέλα στην ιστορία των iPhone. Οι φήμες σχετικά με την χρήση τιτανίου στην κατασκευή, την ενσωμάτωση ενός νέου ισχυρού τηλεφακού στο σύστημα των καμερών, καθώς και την προσθήκη της θύρας και του καλωδίου USB-C, επιβεβαιώνονται. Το μόνο στοιχείο που δεν ακολούθησε τις φήμες ήταν η αύξηση της τιμής.

Τα νέα Pro μοντέλα ξεχωρίζουν για το πόσο ελαφριά είναι και για την ανθεκτικότητά τους, χάρη στη χρήση τιτανίου Grade 5, το οποίο είναι το ίδιο υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο Mars Rover της NASA. Επίσης, προσφέρουν τα πιο λεπτά πλαίσια οθόνης που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε iPhone.

Επιβεβαιώνεται η προσθήκη ενός προσαρμόσιμου Action button αντί για τον κλασικό διακόπτη για τη σίγαση που χαρακτηρίζει τα iPhone για πολλές δεκαετίες. Τώρα, το κουμπί θα διαθέτει πολλαπλές λειτουργίες, μπορεί να πατηθεί με διάφορους τρόπους και θα προσφέρει διαφορετικές επιλογές δόνησης (απτικής ανάδρασης), ανάλογα με τις ρυθμίσεις που θα έχετε επιλέξει.

Προχωρώντας, το νέο τσιπ Α17 Pro ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην επεξεργαστική δύναμη των iPhone. Ενσωματώνοντας 3nm τεχνολογία, το τσιπ φιλοξενεί 19 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, την πιο ισχυρή που έχει κατασκευάσει ποτέ η Apple. Η εταιρία παρουσίασε ειδικά demo τα οποία έδειξαν ότι τα νέα μοντέλα μπορούν να υποστηρίξουν ακόμη και τίτλους όπως το Resident Evil 4 Remake, το Resident Evil Village και το επερχόμενο The Division: Resurgence. Το Assassin’s Creed Mirage αναμένεται επίσης να λειτουργεί ομαλά στα iPhone 15 Pro με μια εκδοχή που θα κυκλοφορήσει το 2024.

Αναλυτικά, η ανανεωμένη GPU του iPhone 15 Pro φέρνει μια καινούργια αρχιτεκτονική shader, σχεδιασμένη από τους μηχανικούς της Apple. Σύμφωνα με την εταιρία, πρόκειται για την πιο σημαντική ανασχεδίαση στην ιστορία των GPUs της Apple. Η GPU διαθέτει έξι πυρήνες και προσφέρει επίδοση που είναι έως και 20% ανώτερη από την προηγούμενη γενιά. Επιπρόσθετα, υποστηρίζονται καινούργιες τεχνολογίες rendering για ακόμη καλύτερη απόδοση, όπως το mesh shading, καθώς και για πιο ρεαλιστικά γραφικά, όπως το ray tracing. Η Apple έχει αναπτύξει ακόμη και ένα δικό της αλγόριθμο upscaling με την ονομασία MetalFX.

Η βελτιωμένη κάμερα στα Pro μοντέλα θα προσφέρει την αίσθηση των 7 διαφορετικών φακών.

Η πραγματικά εντυπωσιακή λειτουργία στα iPhone 15 Pro και Pro Max είναι τα ποικίλα εστιακά μήκη και τηλεφακοί που περιλαμβάνονται. Τα μοντέλα αυτά υποστηρίζουν φωτογράφιση και βίντεο σε εστιακά μήκη 13mm, 24mm, 28mm, 35mm, 48mm και 120mm, καθιστώντας τα ιδανικά για επαγγελματική χρήση. Ο ισχυρότερος φακός είναι ο 120mm, που προσφέρει x5 οπτικό ζουμ, σε αντίθεση με το x3 ζουμ των παλαιότερων μοντέλων. Αυτός ο τηλεφακός είναι διαθέσιμος μόνο στο iPhone 15 Pro Max, λόγω του μεγαλύτερου χώρου του. Εκτός από αυτό, το σύστημα καμερών περιλαμβάνει βελτιωμένες δυνατότητες για portrait φωτογραφίες και Night mode, χάρη στον αναβαθμισμένο Photonic Engine και την ultra-wide κάμερα.

Η θύρα USB 3.0 Type-C επιτρέπει ταχύτερη μεταφορά δεδομένων από ποτέ, και τα νέα μοντέλα θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο κατευθείαν σε εξωτερικό δίσκο, με την υποστήριξη ProRes βίντεο στα 4K 60fps.

Επιπλέον, το iPhone 15 Pro είναι το πρώτο smartphone που υποστηρίζει το ACES grading standard της Ακαδημίας Κινηματογράφου, χρησιμοποιούμενο σε ταινίες που κερδίζουν Όσκαρ. Το μοντέλο υποστηρίζει επίσης την καταγραφή Spatial βίντεο για το Apple Vision Pro. Συνοδεύεται από μπαταρία που διαρκεί όλη την ημέρα και έρχεται προεγκατεστημένο με το iOS 17.

Όλα τα νέα iPhone είναι για preorder από σήμερα και θα κυκλοφορήσουν στα καταστήματα από τις 22 Σεπτεμβρίου με τιμές που παραμένουν ίδιες με πέρυσι. Κόντρα, λοιπόν, στις φήμες περί αύξησης τιμής, τα iPhone 15 Pro θα ξεκινούν από τα $999 και τα iPhone 15 Pro Max από τα $1199. Πλέον, το φθηνότερο Pro Max μοντέλο θα είναι αυτό των 256GB, εξού και η διαφορά σε σχέση με το πιο προσιτό 14 Pro Max, το οποίο ερχόταν με 128GB. Φυσικά αναμένουμε να μάθουμε σε ποιες τιμές θα έρθουν τα νέα iPhone 15 Pro στην ελληνική αγορά.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME