Η Apple Αναβαθμίζει το iMac με τον Επαναστατικό Επεξεργαστή M3: Νέες Δυνατότητες στην Απόδοση!

Εκτός από τα ανανεωμένα MacBook Pro, η Apple είχε μια μικρή έκπληξη για τους φανατικούς των Mac σταθερών υπολογιστών στην παρουσίασή της με τίτλο “Scary Fast”.

Το αναμενόμενο iMac 24 ιντσών αποκτά σημαντικά περισσότερη ισχύ, χάρη στον ενσωματωμένο νέο επεξεργαστή M3 της Apple. Όπως ανακοινώθηκε στο πρόσφατο event, αυτή η ενημερωμένη έκδοση θα προσφέρει διπλάσιες ταχύτητες σε σύγκριση με τον προκάτοχό του με M1 SoC, ενώ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα μοντέλο με M2. Οι κάτοχοι iMac με επεξεργαστή Intel που σκοπεύουν να το αναβαθμίσουν θα βρουν ότι το νέο μοντέλο είναι μέχρι και 2,5 φορές πιο γρήγορο σε σύγκριση με κάποιες εκδόσεις των 27 ιντσών.

Το M3 iMac παρουσιάζεται με επεξεργαστή οκτώ πυρήνων και GPU δέκα πυρήνων. Οι πυρήνες της GPU υποστηρίζουν επιτάχυνση μέσω υλικού για τεχνολογίες παιχνιδιών όπως το mesh shading και το ray tracing, καθιστώντας το νέο iMac ιδανικό για gaming, εφόσον υπάρχει κατάλληλη υποστήριξη από τις εταιρίες παιχνιδιών. Επιπρόσθετα, το νέο chipset ενσωματώνει έναν 16-πυρήνο Neural Engine και υποστήριξη για μέχρι και 24GB ενιαίας μνήμης.

Η Apple υποστηρίζει ότι ο νέος iMac με M3 προσφέρει έως και 30% γρηγορότερη απόδοση στον browser Safari και σε εφαρμογές παραγωγικότητας όπως το Excel της Microsoft, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο M1 του 2021. Τονίζεται επίσης ότι τα παιχνίδια θα λειτουργούν με μέχρι και 50% ταχύτερα fps. Για τους ειδικούς στη δημιουργία βίντεο, η δυνατότητα επεξεργασίας και αναπαραγωγής έως και 12 ροών βίντεο 4K έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με το παρελθόν. Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το νέο iMac παραμένει πιστό στο πολύχρωμο σχέδιο του προηγούμενου μοντέλου, προσφέροντας τα ίδια χρώματα και οθόνη 4.5K Retina.

Σε σχέση με την τιμολόγηση, η Apple φαίνεται ότι επιχειρεί να διατηρήσει τις τιμές ανταγωνιστικές παρά την προσθήκη αυξημένης ισχύος. Το βασικό μοντέλο του M3 iMac ξεκινά από την ίδια τιμή με το προηγούμενο μοντέλο M1, κάτι που αναμένεται να προσελκύσει ενθουσιασμό από τους πελάτες.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME