Samsung Galaxy S24 Ultra: Αισθητήρας ISOCELL 200 MP με νέες δυνατότητες

Η Samsung δημοσίευσε ένα βίντεο που αποκαλύπτει τις νέες δυνατότητες του αισθητήρα ISOCELL 200 MP που θα χρησιμοποιηθεί στο Galaxy S24 Ultra.

Το βίντεο δείχνει δύο βασικές νέες δυνατότητες του αισθητήρα:

  • Zoom Anyplace: Αυτή η λειτουργία επιτρέπει τη λήψη δύο ροών βίντεο 4K ταυτόχρονα: μία με το πλήρες κάδρο και μία με ζουμ.
  • E2E (end-to-end) AI Remosaic: Αυτή η λειτουργία επεξεργάζεται φωτογραφίες παράλληλα, αντί διαδοχικά, αυξάνοντας την ταχύτητα λήψης και βελτιώνοντας την ποιότητα εικόνας.

Η Samsung δηλώνει ότι όλα τα χαρακτηριστικά που εμφανίζονται στο βίντεο είναι ενδεικτικά, αλλά είναι πιθανό να τα δούμε στο Galaxy S24 Ultra που αναμένεται τον Ιανουάριο του 2024.

Zoom Anyplace

Το Zoom Anyplace είναι μια εντυπωσιακή νέα λειτουργία που θα δώσει στους χρήστες του Galaxy S24 Ultra μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη βίντεο. Η λειτουργία παρακολουθεί αυτόματα τα θέματα σε ένα βίντεο και συνεχίζει να καταγράφει πλάνα πλήρους κάδρου με σμίκρυνση ολόκληρης της σκηνής.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εστιάσετε σε ένα αντικείμενο ενώ συνεχίζετε να καταγράφετε το πλήρες σκηνικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να εστιάσετε σε ένα πρόσωπο σε ένα πλήθος, ενώ συνεχίζετε να καταγράφετε ολόκληρο το πλήθος.

Η λειτουργία θα υποστηρίζεται και με ζουμ 2x και 4x, επεκτείνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες λήψης βίντεο του Galaxy S24 Ultra.

E2E AI Remosaic

Το E2E AI Remosaic είναι μια νέα τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας που θα βελτιώσει την ταχύτητα και την ποιότητα των φωτογραφιών που λαμβάνονται με τον αισθητήρα ISOCELL 200 MP.

Σήμερα, ο αισθητήρας ISOCELL επεξεργάζεται φωτογραφίες διαδοχικά, χρώμα προς χρώμα, στρώμα προς στρώμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να καθυστερεί η λήψη και σε απώλεια ποιότητας της εικόνας.

Με το E2E AI Remosaic, η επεξεργασία θα γίνεται παράλληλα. Αυτό σημαίνει ότι το χρώμα, ο τόνος, η μείωση θορύβου, η ευκρίνεια, το HDR, η απομόνωση, η ισορροπία λευκού και η διόρθωση σκίασης φακού θα συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα λήψης δύο φορές, οδηγώντας σε λιγότερο χρόνο επεξεργασίας και καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Τα νέα χαρακτηριστικά του αισθητήρα ISOCELL 200 MP δείχνουν ότι η Samsung συνεχίζει να καινοτομεί στον τομέα της κάμερας smartphone. Το Galaxy S24 Ultra θα είναι ένα ισχυρό smartphone με κορυφαία χαρακτηριστικά κάμερας, και το Zoom Anyplace και το E2E AI Remosaic θα είναι πιθανόν δύο από τις πιο εντυπωσιακές δυνατότητές του.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME