Το AirTag βοήθησε γυναίκα να βρει την βαλίτσα της που είχε μεταφερθεί στην Τζαμάικα

Η Lorraine Pedersen ταξίδευε από το Τορόντο στο Γουίνιπεγκ τον Οκτώβριο του 2023 με μια πτήση της WestJet. Κατά την άφιξη, η βαλίτσα της δεν βρέθηκε πουθενά. Η γυναίκα, η οποία ήταν σε επαγγελματική πτήση, ήταν απελπισμένη. Τα ρούχα της, τα καλλυντικά της και άλλα σημαντικά αντικείμενά της ήταν όλα μέσα στη βαλίτσα.

Ωστόσο, η Pedersen είχε πάρει μαζί της ένα AirTag, μια μικρή συσκευή που μπορεί να τοποθετηθεί σε αντικείμενα για να παρακολουθείται η τοποθεσία τους μέσω της εφαρμογής Find My της Apple. Η εφαρμογή έδειξε στη Pedersen ότι η βαλίτσα της βρισκόταν στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, περίπου 3.000 χιλιόμετρα μακριά από το Γουίνιπεγκ.

Η Pedersen ειδοποίησε αμέσως τη WestJet για τη θέση της βαλίτσας της, αλλά η αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε να την πιστέψει. Οι εκπρόσωποι της WestJet ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχαν πτήσεις από το Τορόντο στο Κίνγκστον εκείνη την ημέρα, οπότε η βαλίτσα της Pedersen δεν θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί.

Η Pedersen δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς της WestJet. Είδε με τα μάτια της τις πληροφορίες από το AirTag, οπότε ήξερε ότι η βαλίτσα της ήταν στην Τζαμάικα. Αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και επικοινώνησε με το διεθνές αεροδρόμιο Norman Manley στο Κίνγκστον.

Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου επιβεβαίωσαν στη Pedersen ότι η βαλίτσα της βρισκόταν εκεί. Είπαν ότι είχε φτάσει με πτήση της Swoop, μιας θυγατρικής της WestJet.

Η WestJet αρνήθηκε να μεταφέρει τη βαλίτσα της Pedersen πίσω στο Τορόντο. Έτσι έπρεπε να περιμένει δύο εβδομάδες για να φτάσει η βαλίτσα της με άλλη πτήση.

Όταν η βαλίτσα της έφτασε στο Τορόντο, ήταν γεμάτη με σημάδια ότι είχε ψαχτεί. Πολλά από τα υπάρχοντά της έλειπαν, συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών της, των φαρμάκων της και ενός δώρο γενεθλίων που είχε λάβει από τη μητέρα της.

Η ίδια δήλωσε ότι είναι «πολύ απογοητευμένη» με τη WestJet. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία θα μπορούσε να χάσει τις αποσκευές μου και στη συνέχεια να αρνηθεί να τις επιστρέψει», είπε.

Η ιστορία της είναι ένα παράδειγμα του πώς τα AirTag μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εντοπίσουν τις χαμένες ή κλεμμένες αποσκευές τους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα AirTag δεν είναι τέλεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί η ακριβής θέση ενός AirTag, ειδικά εάν βρίσκεται σε ένα κτίριο ή σε ένα αυτοκίνητο.

Εάν ταξιδεύετε με AirTag, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες να βρείτε τις αποσκευές σας εάν χαθούν:

  • Βεβαιωθείτε ότι το AirTag σας είναι σωστά τοποθετημένο στη βαλίτσα σας. Δεν πρέπει να είναι κρυμμένο ή καλυμμένο με οτιδήποτε θα μπορούσε να εμποδίσει την ακτινοβολία Bluetooth του.
  • Ενημερώστε τις επαφές έκτακτης ανάγκης σας για τη θέση του AirTag σας. Αυτό θα τους βοηθήσει να σας βοηθήσουν να βρείτε τις αποσκευές σας εάν χαθούν.
  • Εάν χάσετε τις αποσκευές σας, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Find My για να τις εντοπίσετε. Εάν το AirTag σας βρίσκεται εντός εμβέλειας ενός iPhone ή iPad, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε την τοποθεσία του στην εφαρμογή.
  • Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τις αποσκευές σας με την εφαρμογή Find My, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το αεροδρόμιο ή την αεροπορική εταιρεία με την οποία ταξιδεύετε.
close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME