Η Apple θα προσφέρει ασύρματη φόρτιση 15W σε παλαιότερα μοντέλα iPhone με την ενημέρωση iOS 17.2

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει υποστήριξη για ασύρματη φόρτιση Qi2 σε όλα τα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14 με την ενημέρωση iOS 17.2. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες αυτών των συσκευών θα μπορούν να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους έως και με 15W χρησιμοποιώντας ασύρματους φορτιστές που υποστηρίζουν το Qi2.

Μέχρι τώρα, η ασύρματη φόρτιση 15W ήταν διαθέσιμη μόνο στα iPhone 13 και iPhone 14 μέσω φορτιστών MagSafe. Αυτοί οι φορτιστές είναι πιο ακριβοί από τους συμβατικούς ασύρματους φορτιστές, καθώς η Apple χρεώνει επιπλέον για την πιστοποίηση MagSafe.

Οι φορτιστές MagSafe χρησιμοποιούν έναν μαγνητικό δακτύλιο για να ευθυγραμμίσουν με ακρίβεια το τηλέφωνο με το φορτιστή. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης της φόρτισης και μειώνει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης.

Η ενημέρωση iOS 17.2 θα προσθέσει υποστήριξη για το πρότυπο Qi2 σε όλα τα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14. Το Qi2 είναι ένα νέο πρότυπο ασύρματης φόρτισης που αναπτύχθηκε από το Wireless Power Consortium (WPC).

Το Qi2 βασίζεται στην τεχνολογία μαγνητικής φόρτισης MagSafe της Apple, επομένως οι φορτιστές Qi2 θα είναι συμβατοί με τα iPhone 13 και iPhone 14.

Η προσθήκη υποστήριξης Qi2 στα παλαιότερα μοντέλα iPhone θα έχει πολλές θετικές επιπτώσεις.

  • Θα προσφέρει στους χρήστες αυτών των συσκευών τη δυνατότητα να επωφεληθούν από μεγαλύτερες ταχύτητες ασύρματης φόρτισης χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν έναν νέο φορτιστή.
  • Θα αυξήσει την προσβασιμότητα της ασύρματης φόρτισης 15W, καθώς οι φορτιστές Qi2 είναι πιθανότερο να είναι φθηνότεροι από τους φορτιστές MagSafe.
  • Θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο ανοιχτού και ανταγωνιστικού οικοσυστήματος ασύρματης φόρτισης.

Πότε θα κυκλοφορήσει η ενημέρωση;

Η Apple δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία κυκλοφορίας για την ενημέρωση iOS 17.2. Ωστόσο, αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των επόμενων εβδομάδων.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME