iPhone 16 Pro και 16 Pro Max: Μεγαλύτερες οθόνες, νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις

Η Apple, μετά από πολλά χρόνια, φαίνεται να ετοιμάζεται να αυξήσει το μέγεθος των οθονών στα iPhone της. Σύμφωνα με φήμες, τα επερχόμενα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max θα έχουν μεγαλύτερες οθόνες από τα σημερινά iPhone 15 Pro.

Χαρακτηριστικά οθονών

Το iPhone 16 Pro θα έχει οθόνη 6,27 ιντσών, ενώ το iPhone 16 Pro Max θα έχει οθόνη 6,85 ιντσών. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο μοντέλα θα είναι περίπου 0,17 και 0,75 ίντσες μεγαλύτερα αντίστοιχα από τα σημερινά μοντέλα.

Οι οθόνες των νέων μοντέλων θα είναι κατασκευασμένες από OLED και θα έχουν ανάλυση 2778×1284 pixels. Ο ρυθμός ανανέωσης θα είναι 120Hz, ενώ θα υποστηρίζουν και τη τεχνολογία ProMotion, η οποία επιτρέπει την προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης ανάλογα με το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην οθόνη.

Σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα

Τα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max θα είναι τα πρώτα iPhone με μεγαλύτερες οθόνες από το iPhone 6 το 2014. Τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max έχουν οθόνες 6,1 και 6,7 ιντσών αντίστοιχα.

Η αύξηση του μεγέθους της οθόνης θα έχει ως αποτέλεσμα και μια ελαφρώς ψηλότερη και φαρδύτερη κατασκευή για τα νέα μοντέλα.

Ιστορικό μεγεθών οθονών iPhone

Τα iPhone έχουν αυξήσει το μέγεθος των οθονών τους σταδιακά τα τελευταία χρόνια. Το iPhone 6 ήταν το πρώτο iPhone με οθόνη μεγαλύτερη από 4 ίντσες. Το iPhone 7 Plus ήταν το πρώτο iPhone με οθόνη μεγαλύτερη από 5 ίντσες. Το iPhone X ήταν το πρώτο iPhone με οθόνη OLED. Το iPhone 11 Pro ήταν το πρώτο iPhone με οθόνη ProMotion.

Η αύξηση του μεγέθους της οθόνης στα iPhone 16 Pro και 16 Pro Max θα είναι μια σημαντική αναβάθμιση για την Apple. Θα προσφέρει μια πιο άνετη οπτική εμπειρία και θα ανοίξει νέους δρόμους για την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών και εφαρμογών.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME