Οδηγός Ενημέρωσης iOS 17.4: Καινοτομίες στην ΕΕ και Παγκόσμιες Βελτιώσεις για iPhone και iPad

Η Apple αναπτύσσει την επερχόμενη ενημέρωση iOS 17.4, η οποία εισάγει σημαντικές αναβαθμίσεις για τα iPhone και iPad στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα προσφέρει πληθώρα νέων λειτουργιών διεθνώς.

Βελτιώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Για να συμμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές, η Apple έχει κάνει μεγάλες αλλαγές στη λειτουργικότητα του App Store και των εφαρμογών εντός της ΕΕ, οι οποίες ενσωματώνονται στην έκδοση iOS 17.4, αλλά εφαρμόζονται μόνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εναλλακτικά App Stores και Νέα Οικονομική Δομή

Οι προγραμματιστές στην ΕΕ έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαθέτουν τις εφαρμογές τους μέσω εναλλακτικών app stores, με την Apple να παρουσιάζει μια καινούργια οικονομική δομή αμοιβών που συνοδεύει αυτήν την τροποποίηση. Οι προγραμματιστές μπορούν να επιλέξουν μια νέα επιχειρησιακή δομή, εφαρμοστέα τόσο για εφαρμογές που διατίθενται μέσω του App Store όσο και για εφαρμογές που διατίθενται μέσω εναλλακτικών μεθόδων.

Οι προγραμματιστές που υιοθετούν το νέο σύστημα θα χρεώνονται με μια σταθερή αμοιβή 0,50 ευρώ ανά χρήστη ετησίως, με το πρώτο εκατομμύριο εγκαταστάσεων να είναι δωρεάν. Εφαρμογές που διατίθενται μέσω εναλλακτικών app stores δεν θα υπόκεινται σε προμήθειες. Εφαρμογές που διανέμονται μέσω του App Store θα υπόκεινται σε προμήθεια 17% ή 10% για εκείνες στο πρόγραμμα για μικρές επιχειρήσεις ή για συνδρομές χρηστών που ξεπερνούν το ένα έτος. Οι προγραμματιστές έχουν επίσης την επιλογή να μην συμμετάσχουν στο νέο σύστημα, διατηρώντας την υφιστάμενη δομή προμήθειας 15-30%, η οποία εφαρμόζεται παγκοσμίως. Η Apple παρέχει έναν υπολογιστή αμοιβών για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να εκτιμήσουν τις αμοιβές τους με βάση την υπάρχουσα και τη νέα δομή, χρησιμοποιώντας τόσο το App Store όσο και εναλλακτικά app stores.

Εναλλακτικές Επιλογές Πληρωμής και Προστασία Χρηστών

Η Apple πλέον επιτρέπει στις εφαρμογές να χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής, απαλλάσσοντας τους προγραμματιστές από την υποχρέωση χρήσης των αγορών εντός εφαρμογής της Apple. Οι προγραμματιστές που επιλέγουν αυτό το μοντέλο και διανέμουν εφαρμογές μέσω του App Store και χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής θα λαμβάνουν έκπτωση 3% στις προμήθειες τους. Όσοι επιλέξουν εναλλακτικά app stores και εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής δεν θα χρειάζεται να πληρώσουν προμήθεια στην Apple, εκτός από τη σταθερή χρέωση των 0,50 λεπτών ανά χρήστη. Η Apple απαιτεί τη χρήση αξιόπιστων και ασφαλών παρόχων πληρωμών για αυτές τις συναλλαγές.

Η ενημέρωση iOS 17.4 προσφέρει επίσης νέες λειτουργίες ασφάλειας για τους χρήστες, όπως προειδοποιήσεις για κακόβουλο λογισμικό σε εφαρμογές από εναλλακτικά app stores και ενισχυμένες διαδικασίες επαλήθευσης για εφαρμογές που δεν προέρχονται από το App Store. Επιπλέον, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν μέσω της ρύθμισης “Χρόνος Οθόνης” αν τα παιδιά τους μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές από εναλλακτικές πηγές.

Επιπλέον Βελτιώσεις:

  • Ενημερώσεις Προγραμμάτων Περιήγησης Τρίτων: Μετά την ενημέρωση, οι χρήστες στην ΕΕ θα μπορούν να επιλέξουν μια νέα προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης από μια λίστα δημοφιλών προγραμμάτων περιήγησης.
  • Πρόσβαση NFC: Εφαρμογές πληρωμών και τράπεζες τρίτων θα έχουν πρόσβαση στο τσιπ NFC των iPhone, επιτρέποντας ανέπαφες πληρωμές χωρίς τη χρήση του Apple Pay.
  • Αλλαγές σε Εφαρμογές Παιχνιδιών: Εφαρμογές παιχνιδιών streaming επιτρέπονται πλέον στο App Store παγκοσμίως, δίνοντας τη δυνατότητα για αυτόνομες εφαρμογές παιχνιδιών cloud.
  • Νέα Emoji: Εισάγονται νέοι χαρακτήρες emoji, συμπεριλαμβανομένων νέων εκφράσεων, φυτών, και συμβόλων, εμπλουτίζοντας τις επιλογές επικοινωνίας των χρηστών.
  • Μηνύματα με Siri: Βελτιώνεται η δυνατότητα του Siri να διαχειρίζεται μηνύματα, με νέες ρυθμίσεις για την αυτόματη ανάγνωση εισερχομένων μηνυμάτων σε διάφορες γλώσσες.

Η ενημέρωση iOS 17.4 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, πιθανότατα την πρώτη εβδομάδα του μήνα, φέρνοντας πολλαπλές βελτιώσεις και νέες δυνατότητες στους χρήστες της Apple σε όλο τον κόσμο.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME