Η Apple Επαναπροσδιορίζει τη Διάρκεια Ζωής της Μπαταρίας στα iPhone 15: Νέες Δοκιμές Αποκαλύπτουν Εντυπωσιακή Βελτίωση

Η Apple πρόσφατα αποκάλυψε μέσω μιας ανακοίνωσης ότι έχει προβεί σε νέα εξέταση των μπαταριών σε όλη τη σειρά iPhone 15, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτές είναι ικανές να παρέχουν ακόμη καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τις αρχικές προσδοκίες. Στο έγγραφο υποστήριξης, η εταιρεία επισημαίνει ότι οι μπαταρίες των iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, και iPhone 15 Pro Max είναι σχεδιασμένες να διατηρήσουν τουλάχιστον το 80% της αρχικής τους χωρητικότητας μετά από 1.000 πλήρεις κύκλους φόρτισης, αντικατοπτρίζοντας μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τους 500 κύκλους που ίσχυαν για τα παλαιότερα μοντέλα iPhone.

Σε δηλώσεις της στο MacRumors, η Apple ανέφερε ότι η πρόσφατη δοκιμαστική διαδικασία για τα μοντέλα iPhone 15 περιλάμβανε τη φόρτιση και αποφόρτιση της μπαταρίας 1.000 φορές υπό ειδικές συνθήκες, χωρίς ωστόσο να παρέχει λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας. Επιπλέον, τόνισε τις συνεχείς βελτιώσεις που έχει εφαρμόσει στα εξαρτήματα της μπαταρίας και στο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, στοχεύοντας σε μεγαλύτερη απόδοση και ανθεκτικότητα.

Αυτή η εξέλιξη υποδηλώνει ότι οι κάτοχοι των νεότερων μοντέλων iPhone 15 θα μπορούν να απολαύσουν μια πιο μακροχρόνια χρήση της συσκευής τους πριν αντιμετωπίσουν σημαντική μείωση στη μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας, σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα. Η Apple παράλληλα δήλωσε ότι εξετάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των παλαιότερων μοντέλων iPhone, υποδηλώνοντας πως οι μελλοντικές συγκρίσεις θα βασίζονται στις νεότερες δοκιμαστικές παραμέτρους.

Η Apple επισημαίνει επίσης ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός iPhone εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τρόπος χρήσης και φόρτισης της συσκευής. Για τους χρήστες που επιθυμούν να ελέγξουν την υγεία της μπαταρίας του iPhone τους, η Apple παρέχει σχετικές οδηγίες: απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε Μπαταρία και επιλέξτε Υγεία και φόρτιση μπαταρίας. Στα iPhone 15 με την τελευταία έκδοση beta του iOS 17.4, η ενότητα αυτή έχει ανανεωθεί και ονομάζεται πλέον απλώς Battery Health, παρέχοντας ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας με μια ματιά.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME