Η Apple Συνιστά Να Μην Χρησιμοποιείτε Ρύζι Στο Βρεγμένο Σας iPhone

Ένα από τα πιο κοινά μυστικά που έχει διαδοθεί ευρέως στο διαδίκτυο για χρόνια, σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε εάν το κινητό σας τηλέφωνο πέσει στο νερό, είναι να το τοποθετήσετε μέσα σε ένα μπολ ρύζι.

Για πρώτη φορά, η Apple παίρνει επίσημη θέση σχετικά με αυτή την πρακτική, με την ανανέωση της σελίδας υποστήριξης που καλύπτει την ανθεκτικότητα του iPhone 7 και των μεταγενέστερων μοντέλων στο νερό. Η εταιρία καθιστά σαφή την άποψή της ότι, αντίθετα με τους μύθους, ένα βρεγμένο iPhone δεν θα πρέπει ποτέ να τοποθετηθεί μέσα σε ένα μπολ με ρύζι.

Στην ενημερωμένη σελίδα υποστήριξης, η Apple προειδοποιεί λέγοντας: “Αποφύγετε την τοποθέτηση του iPhone σας σε μια σακούλα με ρύζι. Αυτό μπορεί να επιτρέψει σε μικροσκοπικά σωματίδια ρυζιού να προκαλέσουν ζημιά στη συσκευή σας.”

Άλλες ενέργειες που ΔΕΝ πρέπει να προβείτε στο βρεγμένο smartphone σας:

-Αποφύγετε το στέγνωμα του iPhone σας με τη χρήση εξωτερικών πηγών θερμότητας ή αέρα.

-Μην εισάγετε κάποιο ξένο αντικείμενο, όπως μπατονέτα ή χαρτοπετσέτα, στην υποδοχή.

Σε περίπτωση που το κινητό ή κάποιο αξεσουάρ βραχεί, η Apple συστήνει ως πρώτο βήμα την αποσύνδεση του USB-C καλωδίου από τη θύρα φόρτισης και το άλλο άκρο του καλωδίου από το τροφοδοτικό ή το αξεσουάρ. Αποφύγετε την επανασύνδεση του καλωδίου μέχρι να στεγνώσει εντελώς το iPhone και το καλώδιο.

Πώς να στεγνώσετε το iPhone σας σύμφωνα με την Apple:

–Χτυπήστε απαλά το iPhone στο χέρι σας με την υποδοχή προς τα κάτω, για να απομακρύνετε το περιττό υγρό.

-Τοποθετήστε το iPhone σε έναν ξηρό χώρο με ελάχιστη κυκλοφορία αέρα.

-Αφήστε το τουλάχιστον για 30 λεπτά πριν προσπαθήσετε να το φορτίσετε με ένα καλώδιο Lightning ή USB-C ή να συνδέσετε ένα αξεσουάρ. Εάν εμφανιστεί η ειδοποίηση ξανά, σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα υγρασία στο καλώδιο.

-Αφήστε το iPhone σε έναν ξηρό χώρο με ελάχιστη κυκλοφορία αέρα για έως και 24 ώρες. Επαναλάβετε τη δοκιμή φόρτισης ή σύνδεσης αξεσουάρ κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Μπορεί να χρειαστεί έως 24 ώρες για να στεγνώσει πλήρως.

-Εάν μετά το στέγνωμα, το τηλέφωνο δεν φορτίζει, αποσυνδέστε το καλώδιο από τον προσαρμογέα και τον φορτιστή από τον τοίχο και συνδέστε τα ξανά. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το αν η θύρα φόρτισης του iPhone είναι πολύ βρεγμένη, το ίδιο το τηλέφωνο θα σας ενημερώσει. Σε συσκευές με καλώδιο Lightning, ένα μήνυμα θα σας πληροφορήσει ότι η φόρτιση δεν είναι δυνατή επειδή “ανιχνεύθηκε υγρασία στην υποδοχή Lightning”. Στη σειρά iPhone 15, μπορεί να εμφανιστεί μια πλήρης οθόνη προειδοποίησης που αναφέρει “Ανιχνεύθηκε υγρασία στην υποδοχή USB-C. Αποσυνδέστε το καλώδιο φόρτισης για να αποφύγετε ζημιά στο iPhone. Αφήστε την υποδοχή να στεγνώσει. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες.”

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME