Επανάσταση στον Τομέα της Υγείας: Η Καινοτόμος Χρήση του Apple Vision Pro στο Νοσοκομείο Cromwell

Μια επαναστατική αλλαγή στον τομέα της ιατρικής έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Cromwell στο Λονδίνο που προχώρησε σε μια πρωτοποριακή κίνηση, χρησιμοποιώντας το Apple Vision Pro σε δύο επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης. Αυτή η κίνηση όχι μόνο υπογραμμίζει τη δυναμική της τεχνολογίας στον υγειονομικό τομέα αλλά και επιβεβαιώνει την πεποίθηση της Apple για τις ιατρικές δυνατότητες των προϊόντων της στο μέλλον.

Η χρήση του Vision Pro δεν περιορίστηκε στους γιατρούς που διενήργησαν τις επεμβάσεις, αλλά επεκτάθηκε και στο προσωπικό υποστήριξης, με μια νοσοκόμα να το φοράει κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών και των επεμβάσεων. Η συσκευή χρησιμοποιήθηκε για την προβολή εικονικών οθονών μέσα στο χειρουργείο, επιτρέποντας την εύκολη επιλογή εργαλείων και την ακριβή παρακολούθηση της προόδου της επέμβασης.

Το λογισμικό που ενεργοποιεί το Vision Pro αναπτύχθηκε από την eXeX, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή AI εφαρμογών για χειρουργούς. Η συνεργασία με την eXeX αναδεικνύει την επιδίωξη για καινοτομία και την έμφαση στην παροχή προηγμένης φροντίδας στους ασθενείς.

Ο Syed Aftab, ένας εκ των χειρουργών που χρησιμοποίησαν τη συσκευή, δήλωσε σε δελτίο τύπου την αισιοδοξία του για το μέλλον της τεχνολογίας στην ιατρική και την τιμή που αισθάνεται για το γεγονός ότι η ομάδα του είναι η πρώτη στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη που ενσωματώνει αυτήν την καινοτομία στην κλινική πράξη.

Η Apple, μέσα από το πρόσφατο δελτίο τύπου της, επιβεβαιώνει τη συνεχόμενη εξέλιξη και επέκταση των εφαρμογών του Vision Pro στον τομέα της υγείας. Εταιρείες όπως η Stryker αναδεικνύουν την πρακτική αξία του Vision Pro μέσα από εφαρμογές όπως η “myMako”, η οποία βοηθά στην ανάπτυξη χειρουργικών σχεδίων με τη χρήση τρισδιάστατων μοντέλων. Άλλες εφαρμογές, όπως το Fundamental Surgery, το CollaboraTOR 3D και το Complete HeartX, εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του Vision Pro για εκπαιδευτικούς και κλινικούς σκοπούς.

Το visionOS, το λειτουργικό σύστημα του Vision Pro, παρέχει μια πλατφόρμα για τους προγραμματιστές υγείας να δημιουργούν εφαρμογές που μεταμορφώνουν την κλινική εκπαίδευση, τον χειρουργικό σχεδιασμό και πολλούς άλλους τομείς. Η επιδίωξη αυτή της καινοτομίας δεν αποτελεί μόνο ένα βήμα προς την εξέλιξη της ιατρικής πράξης αλλά και μια επιβεβαίωση της αξίας της τεχνολογίας στην βελτίωση της ανθρώπινης υγείας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME