Η Apple φέρνει αλλαγές στην Ευρώπη: Νέες δυνατότητες για προγραμματιστές και εναλλακτικά app stores

Η Apple προχώρησε στην ανακοίνωση τριών νέων επιλογών που προσφέρει στους προγραμματιστές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προωθούν τις εφαρμογές τους μέσω των δικών τους ιστοσελίδων, να καθορίζουν τις δικές τους στρατηγικές προσφορών μέσα στις εφαρμογές τους και άλλες λειτουργίες.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία ενσωμάτωσε τη δυνατότητα για εναλλακτικά app stores μέσα στο iOS 17.4 για χρήστες στην ΕΕ, όπου πλέον καταστήματα εφαρμογών από τρίτους μπορούν να διαθέτουν τις δικές τους συλλογές εφαρμογών αποκλειστικά. Αυτό επιτρέπει σε εταιρείες όπως ένα στούντιο παιχνιδιών να προσφέρει τα δικά του προϊόντα μέσω ενός αποκλειστικού καταστήματος εφαρμογών στην πλατφόρμα.

Οι προγραμματιστές έχουν τώρα την ευελιξία να διαμορφώνουν τις προσφορές, τις εκπτώσεις, και τις προωθητικές ενέργειες στις εφαρμογές τους όπως επιθυμούν, όταν κατευθύνουν τους χρήστες να ολοκληρώσουν συναλλαγές μέσω των ιστοσελίδων τους. Η Apple πλέον προσφέρει προαιρετικές οδηγίες για τον σχεδιασμό αυτών των συνδέσεων.

Επιπρόσθετα, σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα στους προγραμματιστές να διανέμουν εφαρμογές άμεσα από τις ιστοσελίδες τους, με την προϋπόθεση να συμμορφώνονται με συγκεκριμένα κριτήρια της Apple. Απαιτείται να είναι μέλη του προγράμματος προγραμματιστών της Apple για τουλάχιστον δύο χρόνια και να έχουν εφαρμογές με πάνω από ένα εκατομμύριο εγκαταστάσεις στην ΕΕ το προηγούμενο έτος. Οι εφαρμογές που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν να διανεμηθούν μέσω εγκεκριμένων ιστότοπων και πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις ασφαλείας της Apple.

Οι εγκεκριμένοι προγραμματιστές θα έχουν επίσης πρόσβαση σε API που διευκολύνουν τη διανομή εφαρμογών από το διαδίκτυο, επιτρέποντάς τους να ενσωματώνουν λειτουργικότητες του συστήματος, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και άλλες ενέργειες. Η δυνατότητα αυτή θα γίνει διαθέσιμη με μια επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού, επιτρέποντας την απευθείας λήψη εφαρμογών από ιστότοπους για πρώτη φορά στο iOS.

Αυτές οι καινούργιες προσθήκες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) και εφαρμόζονται αποκλειστικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιδιώκοντας μια πιο ανοιχτή και δίκαιη ψηφιακή αγορά.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME