Τα iPhone 12 Αναβαθμίζονται: Καλωσορίζουν την Ασύρματη Φόρτιση 15W

Σε μια σημαντική ανακοίνωση που έχει προσελκύσει την προσοχή της τεχνολογικής κοινότητας, αποκαλύφθηκε ότι η σειρά των iPhone 12 της Apple είναι πλέον συμβατή με την επόμενης γενιάς ασύρματη φόρτιση 15W μέσω του νέου προτύπου Qi2. Αυτή η εξέλιξη, όπως αναφέρεται από το Macworld, θέτει τα θεμέλια για μια πιο ομαλή και αποδοτική εμπειρία φόρτισης για τους χρήστες των συσκευών αυτών.

Το Qi2, σχεδιασμένο από το Wireless Power Consortium (WPC), είναι μια σημαντική αναβάθμιση του προηγούμενου προτύπου φόρτισης και στηρίζεται στην τεχνολογία MagSafe της Apple. Το MagSafe, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά μαζί με το iPhone 12, επέτρεψε την ασύρματη φόρτιση με ταχύτητες έως και 15W. Ωστόσο, οι χρήστες που επέλεγαν να χρησιμοποιήσουν φορτιστές από άλλες εταιρείες αντιμετώπιζαν μειωμένες ταχύτητες φόρτισης στα 7.5W.

Με την εισαγωγή του Qi2, η Apple επεκτείνει τη δυνατότητα για ασύρματη φόρτιση 15W σε περισσότερους χρήστες, ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή του φορτιστή που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν. Αυτό ανοίγει νέους δρόμους στην ασύρματη φόρτιση, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία και αποδοτικότητα στους χρήστες.

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Qi2 στα iPhone 12 δεν είχε προαναγγελθεί επίσημα από την Apple, αλλά φαίνεται πως ήδη έχει γίνει διαθέσιμη με την ενημέρωση λογισμικού iOS 17.4. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι των iPhone 12 και iPhone 12 Pro μπορούν τώρα να εκμεταλλευτούν την πλήρη δυναμικότητα της ασύρματης φόρτισης Qi2, ακόμα και χωρίς τη χρήση ενός επίσημου φορτιστή MagSafe.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί την περσινή πρωτοβουλία της Apple να ξεκλειδώσει τις ταχύτητες φόρτισης 15W για τα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πιο προσιτή και ευέλικτη ασύρματη φόρτιση. Με την τελευταία αυτή κίνηση, η Apple επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στην παροχή τεχνολογικών λύσεων που βελτιώνουν την καθημερινή χρήση των συσκευών της, διευκολύνοντας τη ζωή των χρηστών με πιο αποδοτικές και ευχρηστες λύσεις φόρτισης.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME