Η Apple στα τελικά στάδια διαπραγμάτευσης με την OpenAI για την ενσωμάτωση ChatGPT στο iOS 18

Η Apple φαίνεται να είναι πολύ κοντά στο να καταλήξει σε μια σημαντική συμφωνία με την OpenAI, με πληροφορίες να υποδηλώνουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται στα τελικά τους στάδια. Μια καλά ενημερωμένη πηγή αποκαλύπτει ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει αρκετά, αν και δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις δύο πλευρές.

Ο κύριος στόχος της Apple φαίνεται να είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας ChatGPT της OpenAI στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα iOS 18, για να ενισχύσει τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης των συσκευών της. Η πηγή υπογραμμίζει ότι, παρά την προχωρημένη φάση των συζητήσεων, και οι δύο εταιρείες διατηρούν μια στάση αναμονής ως προς τη δημοσιοποίηση των σχεδίων τους.

Παράλληλα, έχουν αναφερθεί πληροφορίες ότι η Apple βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την Google για την χρήση του chatbot Gemini, επίσης βασισμένου σε τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό δείχνει ότι η Apple εξετάζει πολλαπλές επιλογές για την ενίσχυση της λειτουργικότητας τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η Apple σχεδιάζει να φιλοξενήσει τις περισσότερες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης απευθείας στις συσκευές της, με την υποστήριξη των δικών της κέντρων δεδομένων. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας θα μπορούσε να προσφέρει στην Apple σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού, αφού θα επιτρέπει ταχύτερες επεξεργασίες και αυξημένη προστασία δεδομένων. Ωστόσο, η υλοποίηση αυτής της προσέγγισης ενδέχεται να επηρεαστεί από την τελική συμφωνία με την OpenAI, καθώς η συνεργασία με τρίτους παρόχους τεχνολογίας μπορεί να θέσει νέες προκλήσεις και να απαιτήσει επαναξιολόγηση των τεχνικών και των παραμέτρων ασφαλείας.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME