Η Apple Κυκλοφορεί το iOS 17.5: Νέες Λειτουργίες και Αναβαθμίσεις Ασφαλείας

Η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία του iOS 17.5 και, λίγο αργότερα, το iOS 17.5.1 με διορθώσεις σφαλμάτων. Παρόλο που αυτές οι αναβαθμίσεις θεωρούνται μικρές, προσφέρουν σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και ενημερώσεις ασφαλείας, διορθώνοντας παράλληλα προβλήματα που ανέκυψαν με την προηγούμενη έκδοση.

Νέες Λειτουργίες στο iOS 17.5

Ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία “γνωστοποίηση ανίχνευσης”, η οποία ειδοποιεί τους χρήστες εάν μια συσκευή ανίχνευσης τοποθεσίας, όπως τα AirTags της Apple ή Android Trackers, ακολουθεί την κίνησή τους. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν μέτρα για τη διαφύλαξη της ιδιωτικότητας και της ασφάλειάς τους.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης τη νέα ταπετσαρία “Ακτίνες Περηφάνιας” για την οθόνη κλειδώματος, τιμώντας την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, καθώς και άλλες ενημερώσεις λειτουργικότητας, διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας για το iPhone.

Αναβαθμίσεις στο iOS 17.5.1

Μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του iOS 17.5, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5.1 και το iPadOS 17.5.1. Αυτές οι μικρές ενημερώσεις έρχονται να επιδιορθώσουν προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους χρήστες μετά την εγκατάσταση της προηγούμενης έκδοσης.

Συγκεκριμένα, οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν μια επιδιόρθωση για ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να προκαλέσει την επανεμφάνιση των εικόνων στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών ακόμα και μετά τη διαγραφή τους. Υπήρξαν αρκετά παράπονα από χρήστες iPhone και iPad που είδαν τις παλιές, διαγραμμένες φωτογραφίες τους να εμφανίζονται ξανά, προκαλώντας ανησυχία.

Οι πληροφορίες της Apple υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για πρόβλημα καταστροφής της βάσης δεδομένων και το iOS 17.5.1 θα λύσει το πρόβλημα.

Συσκευές που Αναβαθμίζονται:

  • iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max
  • iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max
  • iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR
  • iPhone SE (2ης γενιάς και μετά)

Παράλληλα με το iOS 17.5, η Apple έχει κυκλοφορήσει ενημερώσεις για iPadOS, macOS, watchOS, tvOS και HomePod OS, προσφέροντας συνολικές βελτιώσεις στο οικοσύστημα των συσκευών της.

Η κυκλοφορία των iOS 17.5 και iOS 17.5.1 προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις και επιδιορθώσεις προβλημάτων για τους χρήστες iPhone και iPad. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν τις ενημερώσεις over-the-air, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME