Η Apple φέρνει το Apple TV+ στα Android smartphones!

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει την εφαρμογή Apple TV (και το Apple TV+) για συσκευές Android. Σύμφωνα με πρόσφατη αγγελία εργασίας στην ιστοσελίδα της Apple, η εταιρεία αναζητά μηχανικό λογισμικού Android για να ηγηθεί της ανάπτυξης μίας “εφαρμογής που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες για να παρακολουθούν και να ανακαλύπτουν τηλεοπτικό περιεχόμενο και αθλήματα”.

Πολλοί ερμηνεύουν αυτήν την κίνηση ως μια προσπάθεια από την Apple να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά των συνδρομητών streaming. Το Apple TV+, η υπηρεσία streaming της Apple που προσφέρει πρωτότυπες ταινίες και σειρές, έως τώρα ήταν διαθέσιμη μόνο σε συσκευές Apple, Roku, Fire TV, ορισμένες Smart TVs και Android TV.

Η κυκλοφορία μίας εφαρμογής Apple TV για Android smartphones και tablets θα άνοιγε την πόρτα σε εκατομμύρια νέους χρήστες, δίνοντάς τους πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο της υπηρεσίας.

Παρόλο που η Apple δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την ανάπτυξη μίας εφαρμογής Apple TV για Android, η αγγελία εργασίας αποτελεί ένα σαφές σημάδι για τις προθέσεις της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη στρατηγική της Apple, η οποία εστίαζε στην ανάπτυξη ενός κλειστού οικοσυστήματος.

Ωστόσο, η αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών streaming και η στροφή προς το mobile video πιθανότατα ώθησαν την Apple να επανεξετάσει την προσέγγισή της.

Εάν η Apple προχωρήσει με τα σχέδιά της, η εφαρμογή Apple TV για Android αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Μέχρι τότε, οι χρήστες Android μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Apple TV+ μέσω ιστοσελίδας ή μέσω συμβατών συσκευών streaming.

Η είσοδος της Apple στην αγορά των Android smartphones με την εφαρμογή Apple TV+ θα εντείνει αναμφίβολα τον ανταγωνισμό στον τομέα των υπηρεσιών streaming, ωφελώντας τελικά τους καταναλωτές με περισσότερες επιλογές και καλύτερες τιμές.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME