Πώς να Κρυώσετε ένα iPhone Όταν Υπερθερμαθεί

Όταν τα smartphone ζεσταίνονται πολύ, αρχίζουν να παρουσιάζουν κακή συμπεριφορά και μπορεί να υποστούν μακροπρόθεσμη ζημιά. Η υπερθέρμανση μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της συσκευής και να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για να διατηρήσετε το iPhone σας σε άριστη κατάσταση και να αποτρέψετε τη συχνή υπερθέρμανση, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα για την ψύξη του.

Η αντιμετώπιση προβλημάτων υπερθέρμανσης θα βοηθήσει το iPhone σας να λειτουργεί ομαλά. Σε αυτό το άρθρο προσφέρουμε κάποιες απλές συμβουλές για να δροσίσετε ένα iPhone μιας και νέοι καύσωνες αναμένονται και στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι.

Συμβουλές για να Κρυώσετε το iPhone σας

Αφαιρέστε τη θήκη

Ένα επιπλέον στρώμα μόνωσης καθιστά πιο δύσκολο το τηλέφωνό σας να κρυώσει. Σκεφτείτε μια θήκη με αεραγωγούς θερμότητας.

Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας σε αυτοκίνητο στον ήλιο

Η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί γρήγορα σε ένα αυτοκίνητο που είναι σταθμευμένο στον ήλιο. Πάρτε το iPhone μαζί σας για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως

Εάν βρίσκεστε σε διακοπές κάπου με έντονη ηλιοφάνεια, κρατήστε το iPhone σε μια τσάντα ή στη σκιά. Αποφύγετε τη χρήση του τηλεφώνου εάν είναι δυνατόν.

Αποφύγετε τα παιχνίδια

Τα παιχνίδια, ιδιαίτερα αυτά με προηγμένα γραφικά, ασκούν πίεση στον επεξεργαστή, θερμαίνοντας τη συσκευή. Οι εφαρμογές AR μπορεί επίσης να είναι απαιτητικές και να ζεστάνουν την iPhone συσκευή σας.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το Bluetooth

Το Bluetooth παρέχει μια πρόσθετη πηγή θερμότητας. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε από το Κέντρο Ελέγχου: σύρετε προς τα κάτω από πάνω δεξιά σε ένα iPhone χωρίς κουμπί Home και πατήστε το εικονίδιο Bluetooth. (Εάν το iPhone σας διαθέτει κουμπί Home, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από κάτω).

Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας

Το GPS μπορεί να δημιουργήσει θερμότητα. Απενεργοποιήστε το χρησιμοποιώντας Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας. Μιλώντας για GPS, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τους Χάρτες και για οδηγίες.

Αποφύγετε τη φόρτιση του iPhone

Μέχρι να φτάσετε κάπου πιο δροσερά ή έως ότου το iPhone έχει την ευκαιρία να κρυώσει. Η φόρτιση θερμαίνει τη συσκευή.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Αυτό απενεργοποιεί το GPS, το Bluetooth, το Wi-Fi και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Βρίσκεται στο Κέντρο Ελέγχου: πατήστε το εικονίδιο του αεροπλάνου.

Χρήση του κλιματιστικού του αυτοκινήτου

Για να κρυώσετε το iPhone σας, συνδέστε το σε μια βάση αυτοκινήτου μπροστά από τους αεραγωγούς του κλιματιστικού του οχήματός σας.

Θερμοκρασία λειτουργίας

Όλα τα τρέχοντα iPhone είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος μεταξύ 0 και 35º C . Όταν το iPhone υπερθερμανθεί πολύ, θα εμφανίσει ένα προειδοποιητικό μήνυμα ότι το iPhone «πρέπει να κρυώσει για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε». Κανονικά αυτό θα εμφανίζεται σε μαύρο φόντο, αν και εάν χρησιμοποιείτε πλοήγηση θα εμφανίζεται ως ειδοποίηση επικάλυψης.

Για να συνεχίσετε τη χρήση της συσκευής σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, απενεργοποιήστε την, μετακινήστε τη σε ένα πιο δροσερό περιβάλλον και δώστε της την ευκαιρία να κρυώσει. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε το iPhone σας δροσερό και να αποφύγετε προβλήματα υπερθέρμανσης κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME