Apple Intelligence: Νέα Συνδρομητική Υπηρεσία για Πλήρη Πρόσβαση στις Λειτουργίες της Apple AI

1. Apple Intelligence: Νέα Συνδρομητική Υπηρεσία για Πλήρη Πρόσβαση στις Λειτουργίες της Apple AI

Φέτος, η Apple εστιάζει στο μάρκετινγκ των νέων της προϊόντων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, γνωστής ως Apple Intelligence, που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα μαζί με τα iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia.

Το Apple Intelligence θα παραμείνει σε δοκιμαστική έκδοση ακόμη και μετά την επίσημη κυκλοφορία αυτών των λειτουργικών συστημάτων το φθινόπωρο, αλλά θα είναι διαθέσιμο δωρεάν σε όσους διαθέτουν συμβατές συσκευές, όπως το iPhone 15 Pro, το iPhone 15 Pro Max ή πιθανόν κάποιο από τα επερχόμενα iPhone 16. Για τους χρήστες Mac και iPad, απαιτείται η ύπαρξη συσκευής με τσιπ της σειράς M της Apple. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, μια αξιόπιστη πηγή για θέματα Apple, το Apple Intelligence μπορεί να μην παραμείνει δωρεάν για πάντα. Ο Gurman υποστηρίζει ότι η εταιρεία θα διαχωρίσει το Apple Intelligence σε δύο επίπεδα στο άμεσο μέλλον.

Το ένα επίπεδο θα παραμείνει δωρεάν, προσφέροντας περιορισμένες λειτουργίες. Για πλήρη πρόσβαση στις δυνατότητες της AI στο iPhone, το iPad ή το Mac σας, θα πρέπει να πληρώσετε για μια συνδρομητική υπηρεσία που πιθανώς θα ονομάζεται Apple Intelligence+. Αυτή η συνδρομή θα λειτουργεί όπως και οι άλλες υπηρεσίες “+” της Apple, και θα βοηθήσει την εταιρεία να αντιμετωπίσει την τάση των καταναλωτών να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους πιο σπάνια από ό,τι στο παρελθόν.

Η Apple αναμένει ότι θα κερδίσει λιγότερα χρήματα από την πώληση συσκευών και περισσότερα από τις υπηρεσίες, με το Apple Intelligence να αποτελεί βασικό μέρος αυτής της στρατηγικής.

Επιπλέον, η Apple σχεδιάζει να λαμβάνει μέρος των εσόδων από τις συνδρομές κάθε συνεργάτη τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνεται στις συσκευές της, με τρόπο παρόμοιο με τον τρόπο που λαμβάνει έσοδα από τις συνδρομές τρίτων μέσω του App Store (εκτός από την ΕΕ). Αυτή η στρατηγική αποκαλύπτει πώς η Apple σχεδιάζει τις μελλοντικές της ροές εσόδων. Αν ήδη αισθάνεστε πιεσμένοι από τις πολλές συνδρομές που πληρώνετε κάθε μήνα, ετοιμαστείτε για ακόμη περισσότερες.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME