Πιθανές Μεγαλύτερες και Χαμηλότερης Ανάλυσης Οθόνες για το Φθηνότερο Apple Vision Headset

Πιθανές Μεγαλύτερες και Χαμηλότερης Ανάλυσης Οθόνες για το Φθηνότερο Apple Vision Headset

Η Apple εξετάζει την ανάπτυξη ενός πιο προσιτού headset από το Vision Pro, ενδεχομένως με τη χρήση μεγαλύτερων οθονών χαμηλότερης ανάλυσης. Σύμφωνα με το κορεατικό The Elec, η Apple αναζητά νέους προμηθευτές για πάνελ OLED-on-Silicon (OLEDoS).

Ο ιστότοπος αναφέρει μια αλλαγή στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Apple για τα πάνελ OLEDoS, που είναι βασικό συστατικό του Vision Pro. Αυτή τη στιγμή, η Sony προμηθεύει τις μικροοθόνες υψηλής ανάλυσης, αλλά η περιορισμένη παραγωγική της δυνατότητα – μέχρι 900.000 πάνελ ετησίως – και η έλλειψη σχεδίων επέκτασης ώθησαν την Apple να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις. Η Apple φέρεται να έχει ζητήσει πληροφορίες από τη Samsung Display και την LG Display για την παραγωγή μεγαλύτερων πάνελ OLEDoS, μεγέθους 2,0 έως 2,1 ιντσών, με πυκνότητα περίπου 1.700 pixels ανά ίντσα (PPI).

Αυτές οι οθόνες θα είναι μεγαλύτερες από εκείνες του Vision Pro και θα έχουν χαμηλότερη ανάλυση. Το Vision Pro χρησιμοποιεί πάνελ OLEDoS της Sony με οθόνες 1,42 ιντσών και πυκνότητα pixel σχεδόν 3.400 PPI, χρησιμοποιώντας τεχνολογία wOLED+CF. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία οθόνης συμβάλλει σημαντικά στο υψηλό κόστος του headset.

Στο Displayweek 2024, τόσο η Samsung όσο και η LG παρουσίασαν εξελίξεις στην τεχνολογία μικροοθόνης OLED που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν την Apple. Η Samsung παρουσίασε μια μικροοθόνη OLED 1,03 ιντσών RGB (άμεσης εκπομπής) σε συνεργασία με το eMagin, προσφέροντας υψηλότερη φωτεινότητα σε σύγκριση με τη μέθοδο wOLED+CF. Η LG παρουσίασε μια μικροοθόνη 1,3 ιντσών 4K OLED 10.000 nits, χρησιμοποιώντας τεχνολογία MLA για αύξηση της φωτεινότητας κατά 40%.

Η πρόθεση της Apple για μεγαλύτερα πάνελ OLEDoS με χαμηλότερη ανάλυση από αυτά που χρησιμοποιούνται στο Vision Pro υποδηλώνει ότι αυτά μπορεί να προορίζονται για ένα νέο, χαμηλότερου κόστους headset μικτής πραγματικότητας. Η Apple φημολογείται ότι εργάζεται πάνω σε μια τέτοια συσκευή για περισσότερο από ένα χρόνο, και οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι μπορεί να σχεδιάζεται για σύνδεση με ένα iPhone ή Mac, εξαλείφοντας την ανάγκη για έναν ακριβό επεξεργαστή.

Το χαμηλού κόστους headset Apple Vision ενδέχεται να κυκλοφορήσει το συντομότερο στα τέλη του επόμενου έτους.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME