iPhone 16: Νέα Μπαταρία με Έως και 10% Μεγαλύτερη Πυκνότητα για Αυξημένη Διάρκεια Ζωής

iPhone 16: Νέα Μπαταρία με Έως και 10% Μεγαλύτερη Πυκνότητα για Αυξημένη Διάρκεια Ζωής

Το επερχόμενο iPhone 16 θα διαθέτει νέα μπαταρία με μεταλλικό περίβλημα, προσφέροντας μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και, κατ’ επέκταση, αυξημένη διάρκεια ζωής. Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, υποστηρίζει αυτές τις πληροφορίες.

Σε μια ανάρτηση στο X, ο Kuo ανέφερε ότι η Apple θα υιοθετήσει περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα για τις μπαταρίες των iPhone, κάτι που θα επιτρέψει την αύξηση της πυκνότητας κυψελών κατά 5 έως 10 τοις εκατό, παραμένοντας εντός των ορίων ασφαλείας και πληρώντας τους νέους κανονισμούς της ΕΕ. Υποτιθέμενες εικόνες μιας μπαταρίας iPhone 16 Pro με μεταλλικό περίβλημα διέρρευσαν στα τέλη του 2023, και οι αναφορές υποδεικνύουν ότι η Apple εργάζεται για να διευκολύνει την αντικατάσταση της μπαταρίας από το iPhone 16.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο της ΕΕ, οι κατασκευαστές smartphone πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι μπαταρίες μπορούν να αντικατασταθούν από τους χρήστες με εύκολα προσβάσιμα εργαλεία μέχρι το 2025. Η Apple σκοπεύει να το επιτύχει αυτό με τη χρήση ηλεκτρικά επαγόμενης τεχνολογίας αποκόλλησης κόλλας. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να εφαρμόζουν χαμηλή τάση ηλεκτρικής ενέργειας για την εύκολη απομάκρυνση της μπαταρίας, αντί για τη χρήση λεπτών αυτοκόλλητων λωρίδων.

Η νέα μέθοδος αντικατάστασης μπαταρίας αναμένεται να παρουσιαστεί σε τουλάχιστον ένα μοντέλο iPhone 16 αργότερα φέτος και ενδέχεται να επεκταθεί σε όλες τις εκδόσεις του iPhone 17 το επόμενο έτος.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME