Νέα Λειτουργία στην Εφαρμογή Photos με iOS 18: Ανάκτηση Χαμένων και Κατεστραμμένων Εικόνων

Στο iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia, η εφαρμογή Photos ενσωματώνει μια νέα λειτουργία που υπόσχεται να βοηθήσει τους χρήστες στην ανάκτηση χαμένων ή κατεστραμμένων φωτογραφιών και βίντεο.

Με την τελευταία αναβάθμιση, μια νέα ενότητα με την ονομασία “Recovered” θα προστεθεί στην κατηγορία Utilities της εφαρμογής Photos. Αυτό το ειδικό άλμπουμ θα εμφανίζεται μόνο αν η συσκευή σας περιέχει φωτογραφίες και βίντεο που δεν έχουν ενσωματωθεί στην κύρια βιβλιοθήκη της εφαρμογής. Μέσω του άλμπουμ “Recovered”, έχετε τη δυνατότητα είτε να αποκαταστήσετε εικόνες και βίντεο που είχαν χαθεί είτε να τα διαγράψετε οριστικά.

Η εμφάνιση χαμένων ή κατεστραμμένων αρχείων μπορεί να προκύψει από διάφορους παράγοντες, όπως η διαφθορά δεδομένων ή η ακατάλληλη αποθήκευση στις βιβλιοθήκες της εφαρμογής Photos. Επίσης, η χρήση τρίτων εφαρμογών που έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη Photos μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ή καταστροφή αρχείων.

Για να ελέγξετε αν το άλμπουμ “Recovered” περιέχει εικόνες ή βίντεο που μπορείτε να ανακτήσετε, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Photos.
  2. Μεταβείτε στην ενότητα “Utilities” και βρείτε το άλμπουμ “Recovered”.
  3. Επαληθεύστε την ταυτότητά σας με Face ID ή Touch ID.
  4. Επιλέξτε την φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε να επαναφέρετε ή να διαγράψετε μόνιμα.

Με την αναβάθμιση σε iOS 18, iPadOS 18 ή macOS Sequoia, η συσκευή σας θα πραγματοποιήσει αυτόματη σάρωση για να εντοπίσει τυχόν κατεστραμμένα ή χαμένα αρχεία. Αν δεν εντοπιστούν τέτοιου είδους αρχεία, το άλμπουμ “Recovered” δεν θα εμφανιστεί. Αυτή η νέα δυνατότητα έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγει τα προβλήματα που προκλήθηκαν από επανεμφάνιση διαγραμμένων εικόνων στην εφαρμογή Photos.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME