Νέος Δωρεάν Εξομοιωτής για iPhone και iPad: UTM SE

Νέος Δωρεάν Εξομοιωτής για iPhone και iPad: UTM SE

Ο νέος δωρεάν εξομοιωτής υπολογιστή, UTM SE, είναι τώρα διαθέσιμος στο App Store για τα Apple iPhone, iPad και Vision Pro. Αυτός ο εξομοιωτής προσφέρει υποστήριξη για διάφορες εκδόσεις των Windows, καθώς και για συστήματα βασισμένα σε PowerPC και RISC-V. Αν αναζητάτε εναλλακτικούς τρόπους χρήσης των συσκευών σας, η ομάδα Turing Software έχει δημιουργήσει αυτόν τον εξομοιωτή, ο οποίος θα κυκλοφορήσει σύντομα και στο Alt Store.

Η εφαρμογή UTM SE, με μέγεθος 1,7 GB, βασίζεται στην πλατφόρμα QEMU, που επιτρέπει την εκτέλεση πολλών λειτουργικών συστημάτων ως εικονικές μηχανές. Η Turing Software παρέχει διάφορα αρχεία διαμόρφωσης, όπως Ubuntu 22.04, την ARM έκδοση του ArchLinux, Windows XP και Windows 11, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από τον ιστότοπο των προγραμματιστών. Οι εικόνες συστήματος μπορούν να φορτωθούν απευθείας μέσω της εφαρμογής Αρχεία της Apple, αν και μερικές φορές θα χρειαστεί να κατεβάσετε το αρχείο ISO ξεχωριστά και να το επιλέξετε χειροκίνητα στο UTM.

Η Turing Software συνιστά να μην υπερβαίνετε το 20% της διαθέσιμης μνήμης RAM της συσκευής για την εικονική μηχανή, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει τερματισμό του εξομοιωτή από το iOS. Αν και αυτή η περιοριστική ρύθμιση μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία σύγχρονων λειτουργικών συστημάτων, τα Windows XP, που απαιτούν μόλις 20 GB μνήμης flash και 512 MB RAM, θα πρέπει να λειτουργούν ομαλά σε ένα Apple iPhone 15. Με το UTM, μπορείτε να τρέχετε παλαιότερο λογισμικό χωρίς προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων κλασικών παιχνιδιών όπως το Doom και παιχνίδια που βασίζονται σε κείμενο. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν και να εναλλάσσονται μεταξύ πολλών λειτουργικών συστημάτων χωρίς κόπο.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME