Apple Watch: Η λειτουργία ανίχνευσης υπνικής άπνοιας πιστοποιήθηκε από τον FDA

Apple Watch: Η λειτουργία ανίχνευσης υπνικής άπνοιας πιστοποιήθηκε από τον FDA

Ο FDA έδωσε την έγκρισή του για τη λειτουργία Hearing Aid των AirPods Pro 2 πριν μερικές βδομάδες, και τώρα πιστοποιεί και τη δυνατότητα ανίχνευσης υπνικής άπνοιας στο Apple Watch.

Η νέα αυτή λειτουργία είναι διαθέσιμη στα Apple Watch Series 9, Series 10 και Ultra 2. Το Apple Watch Series 10 κυκλοφορεί από τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ η λειτουργία είναι ενσωματωμένη στο watchOS 11, το οποίο διατίθεται από τις 17 Σεπτεμβρίου.

Για την ανίχνευση της υπνικής άπνοιας, απαιτούνται δεδομένα παρακολούθησης ύπνου από δέκα νύχτες μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Εκτός από την ανίχνευση της υπνικής άπνοιας, παρέχει πληροφορίες και για άλλες διαταραχές του ύπνου.

Εάν το Apple Watch εντοπίσει σημάδια που υποδεικνύουν πιθανή υπνική άπνοια, θα σας ειδοποιήσει να ζητήσετε επίσημη ιατρική διάγνωση. Η υπνική άπνοια προκαλεί ρηχή ή διακοπτόμενη αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου και μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία, πονοκεφάλους, υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και άλλες επιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung έχει ήδη λάβει έγκριση από τον FDA για τη λειτουργία ανίχνευσης υπνικής άπνοιας στα Galaxy Watch νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME