Κενό ασφαλείας σε 100 εκατ. smartphones της Samsung

Επισκευή Samsung Galaxy από τους TheFixers |

Θα περίμενε κανείς ότι ένας τεχνολογικός κολοσσός όπως η Samsung δεν θα έπεφτε στην παγίδα να βγάλει στην αγορά συσκευές με κενά ασφαλείας, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στους χρήστες.

Άλλωστε, οι τεχνικοί της Samsung είναι ιδιαίτερα έμπειροι στο κομμάτι των ενημερώσεων ασφαλείας και φροντίζουν εδώ και χρόνια να «θωρακίζουν» αποτελεσματικά τον τεράστιο κατάλογο των συσκευών της. Πολύ συχνά, η νοτιοκορεάτικη εταιρία έχει… προλάβει ακόμη και τη Google στη σχετική ενημέρωση των smartphones.

Κι όμως, φαίνεται πως πολλά τηλέφωνα της Samsung που πουλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, έφτασαν στα χέρια των αγοραστών με κενό ασφαλείας, δίνοντας το ελεύθερο στους χάκερ να εισβάλλουν και να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ διαπίστωσαν ότι πολλά μοντέλα τηλεφώνων Galaxy S8, Galaxy S9, Galaxy S10, Galaxy S20, και Galaxy S21 δεν αποθήκευαν σωστά τα κρυπτογραφικά τους κλειδιά, επιτρέποντας στους χάκερ να εξάγουν αποτελεσματικά τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτά, οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ευαίσθητα δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης.

Στην αναφορά αναφέρεται ότι οι ερευνητές παρέκαμψαν τα μέτρα ασφαλείας στις συσκευές Samsung. Και η ερώτηση που προκύπτει είναι εύλογη: Θα πρέπει να ανησυχούν οι κάτοχοί τους;

Η απάντηση είναι όχι! Κυρίως επειδή τα προαναφερθέντα ζητήματα έχουν ήδη διορθωθεί από τη Samsung, η οποία ειδοποιήθηκε για το πρόβλημα αμέσως μετά την ανακάλυψή του. Η πρώτη επιδιόρθωση άρχισε να κυκλοφορεί με την ενημέρωση ασφαλείας του Αυγούστου 2021 και μια επακόλουθη ευπάθεια αντιμετωπίστηκε με την ενημέρωση ασφαλείας του Οκτωβρίου 2021.

Αυτό που θα χρειαστεί είναι ο κάθε χρήστης smartphone της Samsung να βεβαιωθεί ότι η συσκευή του έχει λάβει μία από τις παραπάνω ενημερώσεις. Στην περίπτωση που η Samsung έχει σταματήσει την υποστήριξη, τότε θα πρέπει να εξετάσει τη χρήση κάποιας custom ROM.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME