Τέλος εποχής για την σειρά Galaxy Note

Επισκευή Samsung Galaxy smartphone | TheFixers

Η Samsung ανακοίνωσε και επίσημα πλέον το οριστικό τέλος του εμβληματικού brand name Galaxy Note. Σε ανακοίνωσή του στο Mobile World Congress 2022, ο επικεφαλής κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας, Roh Tae-moon, δήλωσε ότι τα χαρακτηριστικά του Galaxy Note θα διατηρούνται πλέον στην σειρά Galaxy S Ultra, αναφερόμενος και στην πρόσφατη κυκλοφορία του Galaxy S22 Ultra.

Οι φήμες υπήρχαν από καιρό, καθώς η Samsung δεν έχει κυκλοφορήσει συσκευή Galaxy Note από το 2020.

Το πρώτο Galaxy Note κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία περίπου, συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2011. Η τεράστια για την εποχή, οθόνη 5.3 ιντσών, προκάλεσε αίσθηση και ξεπέρασε τους ανταγωνιστές κατασκευαστές. Ωστόσο με τον καιρό τα smartphones με μεγάλες οθόνες έγιναν όλο και πιο κοινά, με αποτέλεσμα η σειρά να χάσει την καινοτομία που είχε στο ξεκίνημά της. Όσο συνέχιζε η κυκλοφορία νέων μοντέλων της σειράς Galaxy S, η οποία διαθέτει πανομοιότυπα στοιχεία με την Note, η γραφίδα S-Pen αποτελούσε ουσιαστικά τον βασικό παράγοντα διαφοροποίησης μεταξύ τους.

Επισκευή Samsung Galaxy smartphone | TheFixers

Με την κυκλοφορία και του Galaxy Note 7, δημιουργήθηκαν προβλήματα στο κύρος της σειράς, καθώς η Samsung χρειάστηκε να αναστείλει την παραγωγή της λόγω ελαττωμάτων στις μπαταρίες της συσκευής.

Αυτό που βλέπουμε τώρα, είναι ουσιαστικά η σύγκλιση των σειρών Galaxy S και Galaxy Note, σε ένα νέο brand name το Galaxy S Ultra. Εξάλλου στο Galaxy S22 Ultra μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει την κληρονομιά του Note μόνο και μόνο κοιτάζοντας το αιχμηρό design του. Με τον συνδυασμό αυτών των δύο brand names φαίνεται ότι η Samsung θα παραμείνει για καιρό ηγέτιδα στα smartphones μεγάλου μεγέθους.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME