Διέρρευσαν νέες πληροφορίες και ο τελικός σχεδιασμός των Apple 14 Pro και Pro Max

Επισκευή iPhone στους TheFixers |

Η επίσημη κυκλοφορία της νέας γενιάς iPhone απέχει αρκετούς μήνες, όμως οι διαρροές συνεχίζονται η μία μετά την άλλη. Συγκεκριμένα, μόλις κυκλοφόρησαν νέες αποκαλύψεις για το αναβαθμισμένο σύστημα κάμερας των επερχόμενων flagship συσκευών, το ολοκληρωμένο CAD render του Pro Max, και λεπτομερή σχέδια του iPhone 14 Pro, με αναλυτικές πληροφορίες για τις διαστάσεις τους.

Ο leaker ShrimpApplePro ήταν ο πρώτος που διέρρευσε τον σχεδιασμό των δύο επερχόμενων iPhone. Σύμφωνα λοιπόν με τα renders, τα bezels του iPhone 14 Pro Max θα φτάνουν στα 1.95mm από 2.42 mm, μικρότερα δηλαδή κατά 20% από το iPhone 13 Pro Max, καθιστώντας τα από τα λεπτότερα που έχουμε δει μέχρι στιγμής σε smartphone. Ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των fans της, η Apple προχώρησε σε μια αλλαγή που παρόμοια είχε να γίνει από το 2017, με την κυκλοφορία του iPhone X. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη αναλογία οθόνης προς το υπόλοιπο σώμα. Η οθόνη του θα αγγίζει τις 6.7 ίντσες και οι διαστάσεις του θα είναι 160.7 χιλιοστά σε ύψος, 78.53 χιλιοστά σε πλάτος μαζί με τα πλαϊνά κουμπιά, και 12.16 χιλιοστά σε βάθος μαζί με την πίσω κάμερα. Το Pro από την άλλη θα έχει βάθος 7.85 χιλιοστά, πλάτος 71.45 χιλιοστά και ύψος 147.46 χιλιοστά.

Η προεξοχή της κάμερας, όπως έχει ήδη αναφερθεί, αναμένεται να είναι πιο μεγάλη και για τις δύο συσκευές, διότι η Apple πρόκειται να χρησιμοποιήσει κύριο αισθητήρα 45ΜΡ, αντί του αισθητήρα 12ΜΡ που βλέπαμε ως τώρα. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η κάμερα των νέων ναυαρχίδων της Apple θα είναι κατά 25% με 30% μεγαλύτερη. Οι νέες πληροφορίες από το Κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo και οι λεπτομερείς απεικονίσεις έρχονται να ενισχύσουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Οι φήμες αναφορικά με την κάμερα αναφέρουν επίσης ότι ο κατασκευασμένος από τη Sony αισθητήρας, θα διαθέτει τεχνολογία Dual Pixel Auto Focus (DPAF) και δυνατότητα καταγραφής βίντεο 16:9 HDR στα 60 fps. To μέγεθός του θα φτάνει τις 1/1.3 ίντσες, αυξημένες κατά 21,2% σε σύγκριση με τον αισθητήρα 1/1.65 ιντσών του iPhone 13 Pro και Pro Max. Επιπλέον το iPhone 14 Pro Max αλλά και το iPhone 14 Pro, αναμένεται να είναι τα πρώτα κινητά με πλήρως συμμετρικά πλαίσια, σε όλες τις πλευρές της οθόνης, χάρις την αφαίρεση του notch και την εισαγωγή του νέου layout με διπλό punch hole για την μπροστινή κάμερα και το face id. Το συγκεκριμένο layout υποστηρίζεται ότι φτάνει τα 7.15 χιλιοστά για το pill shape και 5.59 χιλιοστά για το punch hole. Στο κομμάτι της τεχνολογίας, η οθόνη αναμένεται να έχει ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz ProMotion.

Μερικές ακόμη πληροφορίες που μάθαμε είναι ότι οι δύο συσκευές αναμένεται να έχουν δυνατότητα συνδεσιμότητας USB-C και όλο το line up της σειράς 14 θα φέρει μνήμη 6GB, με τα entry level μοντέλα να έχουν τεχνολογία LPDDR 4X και τις ναυαρχίδες LPDDR 5. Τα μοντέλα Pro και Pro Max λέγεται ότι θα έχουν επεξεργαστή A16, αλλά φημολογείται ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προμήθεια του συγκεκριμένου chipset.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME