Μια πρώτη ματιά στο πολυαναμενόμενο iPad Pro

Επισκευή iPad από τους TheFixers |

Το φθινόπωρο του 2022 αναμένεται να έχουμε ένα νέο iPad Pro 6ης γενιάς με Μ2 chipset, σύμφωνα με τον Mark Gurman, αναλυτή του Bloomberg. Αν και στο φετινό Peek Performance Event της η εταιρεία παρουσίασε μεταξύ άλλων το νέο iPad Air, δεν ειπώθηκε κουβέντα για τη σειρά iPad Pro, παρά τις έντονες φήμες που ακούγονται περί αυτής.

Όπως ανακοίνωσε ο Gurman στο ενημερωτικό του δελτίο Power On, η Apple πρόκειται να παρέχει για τη νέα γενιά iPads υποστήριξη για ασύρματη φόρτιση MagSafe, την οποία βρίσκουμε και στα iPhone 12 και 13 και υποστήριξη Apple Silicon.

Σε αντίθεση με το νέο iPad Air και το iPad Pro 2021 που διαθέτουν επεξεργαστή Μ1, εδώ αναμένεται να δούμε Μ2 chipset. Παρόλο που η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη κάτι τέτοιο, ο Gurman ισχυρίζεται ότι η CPU θα είναι λίγο ταχύτερη από του Μ1 και θα είναι κατασκευασμένη με βάση την ίδια αρχιτεκτονική οκτώ πυρήνων. Παράλληλα αναμένεται να είναι πιο αποδοτική, με βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση χάρις τη διαδικασία 4 νανομέτρων της TSMC. Λέγεται επίσης ότι θα διαθέτει παραπάνω πυρήνες GPU. Όσων αφορά τη μνήμη και τη χωρητικότητα, με βάσει τα προηγούμενα μοντέλα iPad Pro, είναι βέβαιο ότι θα δούμε παρόμοια νούμερα, δηλαδή από 128GB ως 1TB.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό του, φημολογείται ότι η νέα γενιά iPad θα μοιάζει αρκετά στον προκάτοχό της. Αν και αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα διαθέτει γυάλινη πλάτη, το πιο πιθανό είναι να κατασκευαστεί από κράμα τιτανίου και να λεπτότερα πλαίσια οθόνης. Ειδάλλως, περιμένουμε να δούμε σίγουρα επίπεδες άκρες και το κλασικό Notch στο πάνω μέρος της οθόνης. Παράλληλα γίνεται λόγος για έναν επιπλέον φακό κάμερας, ίσως και μια τριπλή πίσω κάμερα με αισθητήρα LiDAR, μια εμφανής αναβάθμιση από τα υπάρχοντα μοντέλα.

Μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες για το μέγεθος της οθόνης. Μερικές φήμες ισχυρίζονται ότι και οι δύο εκδοχές, η μία στις 12.9 ίντσες και η άλλη στις 11 ίντσες, θα έχουν οθόνη OLED LTPO με τεχνολογία ProMotion.

Η Apple συνηθίζει να διοργανώνει events με παρουσίαση προϊόντων από τον Σεπτέμβριο ως τον Νοέμβριο, οπότε εκείνο το διάστημα του 2022 περιμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση της νέας γενιάς iPad Pro.

close
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ
Νέο Υπηρεσίες @HOME